Η συριακή κουρδική πολιτοφυλακή Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) στοχεύει να «απελευθερώσει» την περιοχή που βρίσκεται μεταξύ της Αζάζ και της Τζαραμπλούς, που τελεί υπό τον έλεγχο Σύρων ανταρτών που φέρουν την στήριξη της Τουρκίας, ανέφερε σήμερα ένας διοικητής του YPG.

Ο Σίπαν Χέμο δεν έδωσε ένα χρονοδιάγραμμα ή λεπτομέρειες του σχεδίου για την κατάληψη της περιοχής, που έχουν καταλάβει από το φθινόπωρο οι αντάρτες που υποστηρίζει η Άγκυρα από το Ισλαμικό Κράτος. Ο Χέμο τόνισε ότι θεωρεί την Τουρκία μια κατοχική δύναμη στην περιοχή αυτή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δηλώσεις του σε μια κουρδική εφημερίδα, αναδημοσιεύτηκαν από τον Νάσερ Χατζ Μανσούρ, ανώτερο αξιωματούχο των υποστηριζόμενων από τις ΗΠΑ Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF).

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν την Τετάρτη πως έβαλαν με πυροβολικό εναντίον θέσεων του YPG νότια της Αζάζ, υποστηρίζοντας πως επρόκειτο για απάντηση στη στοχοθέτηση εκ μέρους YPG ανταρτών που υποστηρίζονται από την Τουρκία.

Η Άγκυρα έστειλε νέες στρατιωτικές ενισχύσεις, ανάμεσα τους στρατεύματα, οχήματα και εξοπλισμό στην ζώνη που βρίσκεται μεταξύ της Αζάζ και της Τζαραμπλούς και ελέγχεται από τους αντάρτες που στηρίζει, ανέφεραν το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και πηγές των ανταρτών και κουρδικών δυνάμεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Παρατηρηρήριο ανέφερε ότι οι στρατιωτικές ενισχύσεις αποτελούν μέρος της προετοιμασίας της Τουρκίας να εξαπολύσει επίθεση σε περιοχές που ελέγχει το YPG κοντά στην Αζάζ.

O Μανσούρ τόνισε χθες ότι θεωρεί πως υπάρχει «μεγάλη πιθανότητα να εκδηλωθεί μια ανοικτή, σφοδρή σύγκρουση» με τον τουρκικό στρατό στη βορειοδυτική Συρία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης