Έξι άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο στην Κολομβία έπειτα από πλημμύρες που έπληξαν την νοτιοδυτική επαρχία Ουΐλα, σύμφωνα με νεώτερο απολογισμό των Αρχών, οι οποίες κήρυξαν την χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Θυμίζουμε ότι ραγδαίες βροχοπτώσεις προκάλεσαν το Σάββατο την υπερχείλιση των υδάτων του ποταμού Ελ Μορτίνιο σε παρακείμενη κοιλάδα, πλημμυρίζοντας την κοινότητα Βίγια ντελ Πάρδο, που ανήκει στον δήμο του Ίσνος. Δεκατρείς κατοικίες καταστράφηκαν και άλλες είκοσι πλημμύρισαν, πλήττοντας συνολικά 156 οικογένειες, σύμφωνα με τον καινούργιο απολογισμό που δημοσίευσε το γραφείο αντιμετώπισης καταστροφών του υπουργείου Εσωτερικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε κατάσταση «φυσικής καταστροφής» κηρύχθηκε η πληγείσα ζώνη προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την παροχή βοήθειας στους πληγέντες. Δύο ημέρες μετά την καταστροφή – από την οποία τραυματίστηκαν άλλα έξι άτομα – εννέα άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται παρά τις εντατικές έρευνες από το Σάββατο, στις οποίες συμμετέχουν εκατοντάδες διασώστες της αστυνομίας, του Ερυθρού Σταυρού και της Πολιτικής Προστασίας.


Επιμέλεια: Μάριος Μπουμπής

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης