Άλλο ένα πλήγμα για τη βιομηχανία τροφίμων, αλλά κυρίως για τους καταναλωτές, έπειτα από αποκάλυψη που αφορά στην ποιότητα των κρεάτων που καταναλώνουμε καθημερινά.

Δεν είναι λίγες οι φορές που αποκαλύπτονται διάφορες «έξυπνες» τεχνικές που χρησιμοποιεί η βιομηχανία τροφίμων για να βελτιώσει τα περιθώρια κέρδους της, συχνά εις βάρος της ποιότητας των τελικών προϊόντων. Μια από αυτές τις τεχνικές είναι η μαγική «κόλλα» κρεάτων, γνωστή και ως τρανσγλουταμινάση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για ένα ένζυμο που στους τεχνολόγους τροφίμων είναι γνωστό σαν «κόλλα κρέατος» και παράγεται από την καλλιέργεια βακτηριδίων ή από το αίμα αγελάδων και χοίρων. Χάρη σε αυτήν την «κόλλα» τα κομμάτια κρέατος που περισσεύουν ενώνονται μεταξύ τους και πωλούνται σαν πολύ ακριβότερα μέρη του ζώου, όπως για παράδειγμα τα μοσχαρίσια φιλέτα.

Σύμφωνα με τη «New York Daily News», η Αγγλία απαγόρευσε τη χρήση τέτοιων προϊόντων πέρυσι, καθώς πρόκειται για παραπλάνηση του καταναλωτή, ο οποίος θεωρεί πως τρώει ένα ενιαίο κομμάτι κρέατος και όχι πολλά ενωμένα. Ωστόσο, η τεχνική παραμένει νόμιμη σε όλη την Ευρώπη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης