Στοιχεία για την πιθανή αιτία της συντριβής του ρωσικού αεροσκάφους στη Χερσόνησο του Σινά έχει δώσει το Λονδίνο στη Μόσχα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Το Λονδίνο έχει στείλει στη Μόσχα «μερικά στοιχεία» για τη συντριβή του Αirbus А321 στο Σινά, επιβεβαίωσε με δηλώσεις του ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πράγματι το Λονδίνο μας έχει γνωστοποιήσει ορισμένα στοιχεία. Κάτι ποιο συγκεκριμένο δεν μπορώ να σας πω, επειδή δεν διαθέτω τις σχετικές πληροφορίες», είπε ο Πεσκόφ συμπληρώνοντας ότι η Μόσχα προσβλέπει στη συνεργασία με όλες τις χώρες, που μπορούν να βοηθήσουν στη διερεύνηση αυτής της φοβερής τραγωδίας.

Ερωτηθείς για το αν είναι δυνατό να επιβεβαιωθεί το γεγονός τρομοκρατικής επίθεσης, ο Πεσκόφ απάντησε πως αυτό «είναι θέμα που απασχολεί την έρευνα».

Νωρίτερα, το Λονδίνο επιβεβαίωσε την αποστολή στοιχείων της έρευνας στη Μόσχα, τα οποία δείχνουν την τρομοκρατική ενέργεια ως πιθανότερη αιτία της συντριβής του ρωσικού αεροσκάφους Α321, πάνω από τη Χερσόνησο του Σινά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μιλώντας τη Δευτέρα στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Sputnik, ο εκπρόσωπος Τύπου του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών, υπογράμμισε την πιθανότητα να έχει τοποθετηθεί στο αεροσκάφος εκρηκτικός μηχανισμός.

«Συνήθως, δεν σχολιάζουμε θέματα συλλογής πληροφοριών. Ωστόσο, λάβαμε αυτήν την απόφαση με βάση τις πληροφορίες που έχουμε στη διάθεσή μας. Όπως είπε ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός Εξωτερικών, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους να έχει προκληθεί από εκρηκτικό μηχανισμό», δήλωσε στο Sputnik ο εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ο επικεφαλής της επιτροπής για τη διερεύνηση της συντριβής του Airbus A321M, Αϊμάν αλ-Μουκαντάμ δήλωσε νωρίτερα ότι οι ειδικοί συνεχίζουν να συλλέγουν πληροφορίες, και πως δεν έχουν καταλήξει ακόμη σε συμπέρασμα για τα αίτια της τραγωδίας. Προέτρεψε επίσης τα Μέσα Ενημέρωσης να βασίζονται στις επίσημες δηλώσεις της επιτροπής έρευνας χαρακτηρίζοντας αναξιόπιστα τα δημοσιεύματα που επικαλούνται ανώνυμες πηγές.

Ο ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε τη Δευτέρα, ότι οι πτήσεις προς την Αίγυπτο έχουν ανασταλεί για λόγους ασφαλείας, ώσπου να προσδιοριστούν τα αίτια της συντριβής του A321.

Το ρωσικό αεροσκάφος Airbus A321M συνετρίβη στις 31 Οκτωβρίου, λίγο μετά την απογείωσή του από το γνωστό θέρετρο της Αιγύπτου, το Σαρμ ελ Σέιχ στην Ερυθρά Θάλασσα, με προορισμό την Αγ. Πετρούπολη στη Ρωσία, προκαλώντας τον θάνατο και των 224 ανθρώπων που επέβαιναν σε αυτό. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη τραγωδία στην ιστορία της ρωσικής και σοβιετικής πολιτικής αεροπορίας.

Πηγές: RIA Novosti, Sputnik
Σύνταξη: Κ. Μπετινάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης