Σήμερα αρχίζει η δίκη σtο Orlando των Η.Π.Α. με κατηγορούμενο έναν αστυνομικό ο οποίος πυροβόλησε και σκότωσε εν ψυχρώ τον 22χρονο γιο του, μετά από λογομαχία.

Ο Timothy Davis ισχυρίζεται ότι πυροβόλησε «κατά λάθος» το γιο του, τον Οκτώβριο του 2011, κατά τη διάρκεια καβγά που είχε μαζί του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πλευρό του βρέθηκαν η γυναίκα του και η κόρη του, οι οποίες τον υποστηρίζουν. Παρόλα αυτά, οι εισαγγελείς ισχυρίζονται ότι έχουν στην κατοχή τους αδιάσειστα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ο θάνατός του 22χρονου Timothy Davis Jr. Δεν οφείλεται σε ένα απλό «λάθος».

Στο μεταξύ συγκλονίζουν οι δηλώσεις της μητέρας του θύματος, λίγο μετά το περιστατικό, η οποία κάλεσε αμέσως την αστυνομία: «Πιστεύω, νομίζω ότι ο γιος μου πυροβολήθηκε, εδώ, έξω από το σπίτι μου».

Λίγο πριν τη δίκη, ο κατηγορούμενος εθεάθη να διαβάζει τη Βίβλο. Την ίδια ώρα, οι εισαγγελείς αναμένεται να πουν ενώπιον του δικαστηρίου ότι ο 48χρονος πρώην αστυνομικός, σκότωσε εν ψυχρώ το γιο του, ενώ προηγουμένως καβγάδιζαν για το ζήτημα της επιμέλεια του εγγονού του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Davis κατηγορείται για φόνο δευτέρου βαθμού, και αν καταδικαστεί ενδέχεται να του επιβληθεί η ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης