Η Άγκυρα εμφανίζει ιμπεριαλιστική συμπεριφορά, σχολίασε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, σε δηλώσεις του στο πρακτορείο Russia Today.

Όπως επισήμανε χαρακτηριστικά, η Μόσχα έχει παρατηρήσει κάποιες «νεο-Οθωμανικές τάσεις» στη διεθνή στάση της Τουρκίας και όχι απλώς όταν πρόκειται για την κατάσταση στη Συρία, τόνισε ο Λαβρόφ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Τουρκία, σύμφωνα με τον ίδιο, βρίσκεται πίσω από τη συζήτηση για τις «ασφαλείς ζώνες» και για ένα «Plan B» για την Συρία, κάτι που αποκαλύπτει τις «επεκτατικές της βλέψεις» σημείωσε ο Λαβρόφ, προσθέτοντας ότι η Άγκυρα διατηρεί ακόμη μια στρατιωτική παρουσία στο Ιράκ, παρά τη ρητή επιθυμία της ιρακινής κυβέρνησης, η οποία ποτέ δεν επέτρεψε τις τουρκικές δυνάμεις να εισέλθουν και έχει απαιτήσει κατ’ επανάληψη να φύγουν.

Η Τουρκία φαίνεται ότι θέλει να «επεκτείνει την επιρροή της και να διευρύνει τα εδάφη της» εξήγησε. Ως παράδειγμα, ο Λαβρόφ υπογράμμισε ότι η Τουρκία είχε παραβιάσει τον ελληνικό εναέριο χώρο 1.800 φορές πέρυσι, ενώ το ΝΑΤΟ δεν είπε τίποτα.

«Αυτού του είδους η ρητή επεκτατική συμπεριφορά, δεν μπορεί να οδηγήσει σε τίποτα καλό» υποστήριξε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης