Ένα εξημμένο από το θρησκευτικό πάθος πλήθος επιτέθηκε εναντίον αστυνομικού τμήματος κι έσυρε έξω από το κρατητήριο έναν ύποπτο για βεβήλωση του Κορανίου και στη συνέχεια τον ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία του Πακιστάν.

Ο άνδρας, ο οποίος πιστεύεται πως ήταν φρενοβλαβής, θανατώθηκε χθες στην περιοχή Ντάντου στην επαρχία Σιντχ και στη συνέχεια το ακόρεστο πλήθος έριξε τη σορό του στην πυρά. Πολλοί από το πλήθος κατέγραψαν τη σκηνή στα κινητά τους τηλέφωνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περίπου 30 από τους συμμετέχοντες στο λιντσάρισμα συνελήφθησαν, ενώ η ταυτότητα του θύματος δεν έχει γίνει γνωστή.

Η θηριωδία ξεκίνησε όταν «στίφη κατοίκων από τα γειτονικά χωριά, που πληροφορήθηκαν ότι ένας άνδρας έκαψε αντίτυπα του Κορανίου» έφτασαν στην κοινότητα Σίτα, «τον απέσπασαν, τον ξυλοκόπησαν και κατόπιν τον έκαψαν» ενημέρωσε ο αξιωματικός της τοπικής αστυνομίας Ουσμάν Γάνι.

Ο άνδρας είχε συλληφθεί χθες, ύστερα από πληροφορίες που τον ήθελαν να καίει αντίτυπα του Κορανίου σε τέμενος της Σίτα. Η αστυνομία πιστεύει ότι το θύμα έπασχε από ψυχική διαταραχή, καθώς κατά την ανάκριση δεν είχε μπορέσει να του αποσπάσει κατανοητές διευκρινίσεις, εκτός από το όνομα και τη διεύθυνση κατοικίας του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αστυνομία δηλώνει πως τα μόνα στοιχεία που διαθέτει είναι οι εικόνες και τα βίντεο από τα κινητά τηλέφωνα των δραστών της αυτοδικίας, ενώ διαβεβαιώνει για την αποφασιστικότητά της στο να εντοπίσει τους υπαιτίους.

Η πακιστανική νομοθεσία προβλέπει έως και θανατική ποινή για όσους κριθούν ένοχοι για προσβολή του προφήτη Μωάμεθ και ισόβια κάθειρξη για βεβήλωση του ιερού βιβλίου των μουσουλμάνων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης