Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν δυτικά της πρωτεύουσας της Λιβύης σε μάχες ανάμεσα σε ομάδες ενόπλων που υποστηρίζουν τις αντίπαλες κυβερνήσεις, ανέφερε ένας αξιωματικός που δηλώνει πίστη σε αυτή που εδρεύει στην Τρίπολη.

Δύο αντίπαλες κυβερνήσεις συγκρούονται για την εξουσία από το 2014 στη χώρα της βόρειας Αφρικής, μία στην Τρίπολη, που πρόσκειται στη Φατζρ Λίμπια («Αυγή της Λιβύης»), μια συμμαχία παραστρατιωτικών οργανώσεων, κυρίως ισλαμιστικών, και μια δεύτερη, η διεθνώς αναγνωρισμένη, που έχει καταφύγει στο ανατολικό τμήμα της χώρας, όπως και τα μέλη του αναγνωρισμένου κοινοβουλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το χωριό Τουεμπίγια (περίπου 30 χλμ. δυτικά της Τρίπολης) έγινε θέατρο σφοδρών συγκρούσεων ανάμεσα στις δυνάμεις μας και αυτές του στρατού των φυλών», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο συνταγματάρχης Αμπντεραζάκ αλ Χαρμάνι, αξιωματικός στο κέντρο επιχειρήσεων της Ζαουίγια.

Στο κέντρο αυτό έχουν ενταχθεί οι σημαντικότερες ένοπλες οργανώσεις που έχουν παρουσία στη συγκεκριμένη πόλη, 45 χλμ. δυτικά της Τρίπολης, που ελέγχεται από τη Φατζρ Λίμπια.

Ο συνταγματάρχης αναφερόταν, με τον όρο «στρατός των φυλών», σε ένοπλες ομάδες που έχουν συγκροτήσει φυλές στην περιοχή, οι οποίες εναντιώνονται στη Φατζρ Λίμπια -η οποία είχε καταλάβει την Τρίπολη τον Αύγουστο του 2014- κι υποστηρίζουν τις αρχές που εδρεύουν στην ανατολική Λιβύη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης