Με ψήφους 494 υπέρ και 122 κατά «πέρασε» χωρίς τροπολογίες από τη Βουλή των Κοινοτήτων το νομοσχέδιο που εξουσιοδοτεί την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι να ενεργοποιήσει το άρθρο 50 για την έξοδο της Μ. Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Προηγήθηκε τριήμερη συζήτηση, όπου κατατέθηκε σειρά τροπολογιών από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Ωστόσο, καμία από αυτές δεν συμπεριλήφθηκε στο τελικό κείμενο. Λίγο πριν από την ψηφοφορία της Τετάρτης, οι βουλευτές είχαν απορρίψει την τροπολογία που υπαγόρευε στην κυβέρνηση να εγγυηθεί άμεσα και μονομερώς τo δικαίωμα διαμονής των πολιτών της Ε.Ε. που ζούσαν ήδη στο Ηνωμένο Βασίλειο την ημέρα του δημοψηφίσματος, ενώ μία ημέρα νωρίτερα, την Τρίτη, είχε απορριφθεί και αυτή που παραχωρούσε στο βρετανικό Κοινοβούλιο το δικαίωμα άσκησης βέτο επί της τελικής συμφωνίας με τις Βρυξέλλες για τους όρους του Brexit.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η βρετανική κυβέρνηση, πάντως, επανέλαβε την πρόθεσή της να φέρει προς επικύρωση τόσο στη Βουλή των Κοινοτήτων όσο και στη Βουλή των Λόρδων το τελικό κείμενο της συμφωνίας με την Ε.Ε. για τον τρόπο εξόδου της χώρας από την «ευρωπαϊκή αγκαλιά», καθώς και τους όρους που θα ισχύσουν στις εμπορικές τους σχέσεις μετά το «διαζύγιο».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης