Ο υποψήφιος των Σοσιαλιστών Νικολάς Μαδούρο δήλωσε στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας, στην πόλη Βαλένσια ότι ο Ούγκο Τσάβες είναι το ελεύθερο πνεύμα του λαού της Βενεζουέλας συνδεδεμένο με «το έργο του, την κληρονομιά του και την αγάπη που άφησε στην ψυχή μας».

Μπροστά σε πλήθος κόσμου που είχε συγκεντρωθεί στην πρωτεύουσα της Πολιτείας Καραμπόμπο, ο Μαδούρο είπε ότι τα εκατομμύρια «των επαναστατών» που επισκέφθηκαν το εκκλησάκι όπου εκτίθετο η σορός του Κομαντάντε Τσάβες «ορκίστηκαν ενώπιον του ότι δεν θα τον απογοητεύσουν ποτέ. Έκλαψαν, προσευχήθηκαν, τον ευλόγησαν, τον φίλησαν, και του είπαν το τελευταίο τους αντίο. Ο λαός τον αποχαιρέτισε με τιμές, τον αποχαιρέτισε με αγάπη, το αποχαιρέτισε όπως ταιριάζει σε έναν ήρωα της Πατρίδας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τον χλευασμό της δεξιάς για τη θλίψη των Μπολιβαριανών δυνάμεων για την απώλεια του Τσάβες, ο Μαδούρο έκανε έκκληση να σέβονται τα αισθήματα του λαού της Βενεζουέλας.

Τέλος, επεσήμανε ότι στις 14 Απριλίου «10.000.000 πουλάκια του λαού, πετούν ελεύθερα με τον Γίγαντα. Όπως είπε η Μαρία Γκαμπριέλα Τσάβες: “Πέτα πατέρα, πέτα Γίγαντα, πέτα ελεύθερος για να μας ευλογείς”».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης