Εναντίον της Μαντόνα στρέφεται η… κυβέρνηση μίας χώρας. Συγκεκριμένα, το Μαλάουι κατηγόρησε το σύμβολο της ποπ μουσικής για «εκφοβισμό κρατικών αξιωματούχων». Είχαν προηγηθεί παράπονα της διάσημης τραγουδίστριας για τον τρόπο με τον οποίο της συμπεριφέρθηκαν αξιωματούχοι σε πρόσφατη επίσκεψή της στη χώρα.

Η Μαντόνα, η οποία έχει υιοθετήσει δύο παιδιά από το Μαλάουι, επισκέφθηκε πρόσφατα σχολεία που η φιλανθρωπική της οργάνωση βοήθησε οικονομικά. Σύμφωνα με την κυβέρνηση της αφρικανικής χώρας, η δημοφιλής τραγουδίστρια φαινόταν να πιστεύει ότι έπρεπε να της συμπεριφερθούν καλύτερα από ό,τι σε άλλους διάσημους επισκέπτες στη χώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αφορμή για τη διαμάχη φέρεται να στάθηκε, σύμφωνα με την «Daily Telegraph», το γεγονός ότι αφαιρέθηκε από την τραγουδίστρια και τη συνοδεία της ο χαρακτηρισμός «VIP» κατά την έξοδό τους από τη χώρα. Αποτέλεσμα ήταν η Μαντόνα και όσοι ταξίδευαν μαζί της να πρέπει να σταθεί στην ουρά με τους άλλους επιβάτες, ενώ πέρασε και από σωματικό έλεγχο από υπαλλήλους, που ήταν υπεύθυνοι για την ασφάλεια του αεροδρομίου. Το γεγονός αυτό φαίνεται ότι εξόργισε τη σταρ.

Από την πλευρά του, το γραφείο του προέδρου της χώρας, Τζόις Μπάντα, εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση, με την οποία κατηγορούσε τη Μαντόνα ότι επιθυμεί το Μαλάουι «να είναι για πάντα αλυσοδεμένο με την υποχρέωση της ευγνωμοσύνης». «Σύμφωνοι, η Μαντόνα είναι μια διάσημη μουσικός παγκοσμίου φήμης. Αλλά αυτό δεν επιβάλλει σε κάθε κυβέρνηση στο έδαφος της οποίας βρίσκεται η Μαντόνα – ανάμεσά τους και το Μαλάουι – να εκφράζει ευγνωμοσύνη δίνοντάς της κρατικές τιμές. Κάτι τέτοιο, ακόμα και αν το άξιζε, θα ήταν στη διακριτική ευχέρεια της κυβέρνησης και δεν είναι υποχρέωσή της» ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Κατηγόρησε την τραγουδίστρια ότι είναι «μία μουσικός που πιστεύει απεγνωσμένα ότι πρέπει να κερδίζει την αναγνώριση με το να εκφοβίζει κρατικούς αξιωματούχους, αντί να παίζει αξιοπρεπή μουσική στη σκηνή». Η κυβέρνηση αμφισβητεί το εύρος του έργου της φιλανθρωπικής οργάνωσης της Μαντόνα στη χώρα. Η φιλανθρωπική οργάνωση δηλώνει ότι έχει βοηθήσει στο χτίσιμο σχολείων, ενώ η κυβέρνηση τονίζει ότι η οργάνωση έχει βοηθήσει μόνο στην κατασκευή κάποιων σχολικών τάξεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Μπουμπής

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης