Είκοσι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 23 αγνοούνται από τη βύθιση ενός πλοιαρίου στον ποταμό Νίγηρα το βράδυ της Παρασκευής σύμφωνα με αξιωματούχους.

«Ένα πλοιάριο κόπηκε στα δυο στον ποταμό Νίγηρα κατά τη διάρκεια της νύχτας από την Παρασκευή προς το Σάββατο, σκοτώνοντας 20 άτομα ενώ άλλοι 23 άνθρωποι αγνοούνται», ανέφερε ο επικεφαλής της επαρχίας, Ντραμανέ Ντιαλό και συνέχισε λέγοντας πως «από τους συνολικά 250 επιβαίνοντες οι 210 έχουν διασωθεί και είναι καλά στην υγεία τους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ίδιος είπε ότι το δυστύχημα έγινε κοντά στο χωριό Κουμπί, το οποίο βρίσκεται 70 χιλιόμετρα βόρεια της πόλης Μοπτί. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστός ο λόγος που το πλοιάριο κόπηκε στα δύο, παρασέρνοντας στον θάνατο 20 ανθρώπους.

Τα πλοιάρια αυτά (μεγάλα κανό τα χαρακτηρίζουν κάποιοι ντόπιοι) αποτελούν τα βασικά μέσα μεταφοράς που χρησιμοποιούνται από την πλειοψηφία του πληθυσμού στο κεντρικό και βόρειο Μαλί για να διασχίσουν τον ποταμό Νίγηρα μήκους 4.200 χιλιομέτρων και τους παραποτάμους του. Συχνά είναι εξοπλισμένα με εξωλέμβιο κινητήρα και μπορούν να μεταφέρουν περισσότερους από 100 επιβάτες, καθώς και δεκάδες τόνους εμπορευμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης