Ένας άνδρας, ο οποίος είχε απαχθεί πριν από έναν μήνα από τους ισλαμιστές που ελέγχουν το Βόρειο Μάλι με την κατηγορία ότι ήταν κατάσκοπος, υπέκυψε το Σάββατο σε νοσοκομείο του Γκάο, όπου νοσηλευόταν με σοβαρά τραύματα.

Ο ανιψιός του Αμπντού Τουρέ, ο Άλι Σιντιμπέ, κατήγγειλε ότι μέλη του Κινήματος για την Ενότητα και τον Τζιχάντ στη Δυτική Αφρική (Mujao, μία από τις τρεις ισλαμιστικές οργανώσεις που ελέγχουν το Βόρειο Μάλι) απήγαγαν τον θείο του πριν από περίπου έναν μήνα στην Ντουέντζα. «Τον αλυσόδεσαν, τον ξυλοκόπησαν και τον τραυμάτισαν σοβαρά» προτού τον «πετάξουν στο νοσοκομείο του Γκάο», υποστήριξε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νοσοκομειακή πηγή επιβεβαίωσε την πληροφορία αυτή, διευκρινίζοντας ότι ο Τουρέ εισήχθη στο νοσοκομείο πριν από λίγες ημέρες και η κατάστασή του ήταν σοβαρή. «Είχε σοβαρά τραύματα, κυρίως στα πόδια και στους καρπούς» ανέφερε η πηγή αυτή, προσθέτοντας ότι «τα αφεντικά της περιοχής» τον άφησαν στο νοσοκομείο. Όπως είπε, ο Τουρέ πρέπει να έμεινε αλυσοδεμένος για μεγάλο χρονικό διάστημα, γιατί μόνο έτσι εξηγούνται τα τραύματα που έφερε στα άκρα.

Το Mujao ελέγχει πλήρως το Γκάο από τα τέλη Ιουνίου, αφού εκδίωξε τους αντάρτες Τουαρέγκ του Εθνικού Κινήματος για την Απελευθέρωση του Αζάουαντ (MNLA). Τα άλλα δύο κινήματα που δρουν στην περιοχή και την ελέγχουν είναι η αλ Κάιντα του Ισλαμικού Μαγρέμπ και η Ανσάρ Ντιν. Και τα τρία επιβάλλουν αυστηρά τη σαρία, τον ισλαμικό νόμο: τα ανύπαντρα ζευγάρια λιθοβολούνται, οι κλέφτες ακρωτηριάζονται, όσοι πίνουν αλκοόλ ή καπνίζουν μαστιγώνονται.

Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης