Στη Μόσχα θα βρεθούν αύριο, Παρασκευή, η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ και ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ για να εξετάσουν με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν «την αποκλιμάκωση της κρίσης στη Νοτιοανατολική Ουκρανία».

Την είδηση επιβεβαίωσε το πρωί, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov, που είπε ότι «οι τρεις ηγέτες θα εξετάσουν τι θα πρέπει να γίνει από τις τρεις χώρες ώστε να επισπευσθεί ο τερματισμός του εμφυλίου πολέμου στη ΝΑ Ουκρανία, που παρουσιάζει κλιμάκωση τις τελευταίες ημέρες με αποτέλεσμα να υπάρχουν μεγάλες απώλειες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σήμερα Μέρκελ και Ολάντ θα έχουν συνομιλίες στο Κίεβο με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Ποροσένκο, πριν αναχωρήσουν για τη Μόσχα, όπως μετέδωσε το Reuters.

«Μαζί με την καγκελάριο αποφασίσαμε να αναλάβουμε νέα πρωτοβουλία για την επίλυση της διαμάχης που απειλεί την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας. Για το λόγο αυτό θα συνομιλήσουμε στη Μόσχα με τον πρόεδρο Πούτιν, επειδή τα χρονικά όρια στενεύουν» είπε ο Γάλλος πρόεδρος σε συνέντευξη Τύπου.

Στην ίδια συνέντευξη ο πρόεδρος Ολάντ τόνισε πως η Γαλλία δεν επιθυμεί την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ ούτε υπάρχει σκέψη για την αποστολή γαλλικών όπλων στην Ουκρανία. Και διαβεβαίωσε πως ενδιαφέρεται για την διπλωματική επίλυση της κρίσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύνταξη: Κ. Μπετινάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης