«Η θέση της Γερμανίας για το σχέδιο ασφάλειας των καταθέσεων είναι ξεκάθαρη. Δεν τη θέλουμε» δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ μετά τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες αναφερόμενη στην πρόταση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για ένα ευρωπαϊκό σύστημα εγγύησης καταθέσεων.

«Είναι απολύτων φυσιολογικό να διαφωνούν οι ηγέτες» δήλωσε επίσης η Γερμανίδα καγκελάριος μετά τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες και απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με τα δημοσιεύματα που την ήθελαν να έχει συγκρουστεί με τον Ιταλό πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, οι δύο ηγέτες συγκρούστηκαν πάνω θέματα σχετικά με τον προτεινόμενο αγωγό North Stream II και την ασφάλεια των καταθέσεων των ευρωπαίων πολιτών.

«Το North Stream είναι πρώτα από όλα ένα οικονομικό πρόγραμμα. Υπάρχουν επενδυτές για το έργο αυτό. Το ζήτημα τώρα είναι το πώς θα συνταχθεί το απαραίτητο νομικό πλαίσιο. Η Επιτροπή βρίσκεται σε επαφή με τις εθνικές ρυθμιστικές αρχές για αυτό. Παράλληλα κατέστησα σαφές -όπως έκαναν και οι υπόλοιποι- την ευχή μου να βρεθούν λύσεις για το ζήτημα της Ουκρανίας» εξήγησε η κα Μέρκελ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης