Παγκόσμιο σοκ έχει προκαλέσει η είδηση του γάμου μεταφράστριας του FBI. Όπως μεταδίδουν τα διεθνή Μέσα η Ντανιέλα Γκριν η οποία εργαζόταν στο FBI και μάλιστα με υψηλή διαβάθμιση ασφαλείας ερωτεύτηκε και αποφάσισε να ενωθεί με τα δεσμά του γάμου με τον μαχητή του ISIS τον οποίο ερευνούσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πριν από τρία χρόνια η πρώην μεταφράστρια μετέβη στη Συρία με στόχο να συλλέξει πληροφορίες για τον τζιχαντιστή, Αμπού Ταλχά αλ Αλμανί, κατά κόσμον Ντένις Κάσπερτ ή πιο γνωστό με το καλλιτεχνικό του προσωνύμιο -κυρίως μεταξύ των θαυμαστών της ραπ και της r’n’b μουσικής στην Ευρώπη- Deso Dogg.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN η μεταφράστρια στην αποστολή της εν τέλει παντρεύτηκε τον άνδρα τον οποίο της είχε ανατεθεί να ερευνήσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, φέρεται να είπε ψέματα στο FBI σχετικά με το πού πήγαινε και έτσι προειδοποίησε τον νέο της σύζυγό πως ήταν υπό διερεύνηση.

Η ιστορία της Γκριν έχει απασχολήσει αρκετά το τμήμα εσωτερικής και εξωτερικής ασφάλειας των ΗΠΑ, καθώς όπως ανέφεραν αξιωματούχοι «αποτελεί σημαντικότατη παραβίαση εθνικής ασφαλείας στο FBI, στις αρμοδιότητες του οποίου περιλαμβάνεται ακριβώς ο εντοπισμός υποστηρικτών της οργάνωσης στη χώρα».

Ο Αμπού Ταλχά αλ Αλμανί σημειώνεται πως θεωρείται άτομο με μεγάλη επιρροή όσον αφορά τη στρατολόγηση νέων μελών της τζιχαντιστικής οργάνωσης, και οι δραστηριότητές του τον είχαν θέσει στο «μικροσκόπιο» των αντιτρομοκρατικών υπηρεσιών.

Η 38χρονη, όμως, φάνηκε πως συνειδητοποίησε το λάθος της και έτσι μέσα σε λίγες εβδομάδες από τη στιγμή που παντρεύτηκε τον πρώην ράπερ επέστρεψε στην Αμερική, συνελήφθη και έδωσε την συγκατάθεσή της ώστε να συνεργαστεί με τις αρχές, δίνοντας πληροφορίες για τον Κάσπερτ.

Στη συνέχεια καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκισης τα οποία εξέτισε σε ομοσπονδιακή φυλακή, ενώ αποφυλακίστηκε το περασμένο καλοκαίρι. Σε ανακοίνωσή του στο CNN, το FBI αναφέρει πως στο πλαίσιο της υπόθεσης έγιναν «αρκετά βήματα σε μια σειρά από τομείς για να εντοπιστούν και να μειωθούν τα κενά ασφαλείας».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης