Μετανιωμένος εμφανίζεται ο πολιτικός μηχανικός, Τζόρντι Μιρ, ο οποίος τράβηξε το συγκλονιστικό video-ντοκουμέντο με τον πυροβολισμό που δέχτηκε, από τους αδερφούς Κουασί, ο τραυματισμένος αστυνομικός έξω από το κτήριο όπου στεγάζονταν τα γραφεία του «Charlie Hebdo».

Ο Γάλλος μηχανικός ήταν ο άνθρωπος που τράβηξε το φιλμ της δολοφονίας του αστυνομικού και το ανέβασε στη σελίδα του στο Facebook, απ΄όπου αναπαρήχθη και μέσα σε λίγα λεπτά έκανε τον γύρο του διαδικτύου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μιλώντας στο Associated Press, ο άνδρας πίσω από το βίντεο της απόλυτης φρίκης εξήγησε ότι δεν περίμενε πως το ερασιτεχνικό υλικό που κατέγραψε, θα έκανε τόσο γρήγορα τον γύρο του κόσμου.

Ο ίδιος θεωρεί ότι οι εικόνες που κινηματογράφησε ήταν σκληρές και προκάλεσαν σοκ στην οικογένεια του αστυνομικού. Ζητεί συγνώμη από τους συγγενείς για την θλίψη που τους προκάλεσε με τη δημοσιοποίηση του βίντεο.

«Έχω μετανιώσει. Βρισκόμουν σε πανικό. Έπρεπε να μιλήσω σε κάποιον όταν αποφάσισα να το αναρτήσω. Έκανα λάθος, το άφησα μόνο 15 λεπτά στον αέρα πριν το κατεβάσω, αλλά όπως φάνηκε αυτό το χρονικό διάστημα ήταν αρκετό ώστε να αναπαραχθεί από όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Φωτογραφίζω έναν γάτο και ανεβάζω την εικόνα στο Facebook. Αυθόρμητα σκέφτηκα και σε αυτήν την περίπτωση. Δεν μπορώ να δικαιολογηθώ, αλλά λυπάμαι για αυτές τις βίαιες εικόνες», αναφέρει ο ίδιος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο βίντεο καταγράφεται καρέ-καρέ η εκτέλεση του 42χρονου μουσουλμάνου αστυνομικού Αχμέντ Μεραμπέ, ο οποίος επιχείρησε να σταματήσει τους δράστες με το όπλο του, κάτι όμως που αποδείχθηκε μοιραίο για τον ίδιο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης