Το Google Lab, είναι γνωστό για τις πρωτότυπες εφευρέσεις του. Αυτή την φορά τράβηξε τα βλέμματα με τους έξυπνους φακούς επαφής, οι οποίοι έχουν την ιδιότητα να μετρούν το ζάχαρο του ανθρώπου που τους φορά. Η ανακοίνωση έγινε την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου.

«Είμαστε έτοιμοι να λανσάρουμε έξυπνους φακούς επαφής για να μετρήσουμε το ύψος της γλυκόζης στα δάκρυα» εξήγησαν οι δύο ερευνητές, Brian Otis και Babak Parviz.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτοί οι φακοί λειτουργούν χρησιμοποιώντας ένα μικροτσίπ που ανιχνεύει τη γλυκόζη και τοποθετείται ανάμεσα σε δύο στρώσεις υλικού από αυτό που κατασκευάζονται οι φακοί επαφής. Ειδικά κλινικά τεστ έχουν ήδη πραγματοποιηθεί και η εταιρεία αναμένει το πράσινο φως της FDA, της αμερικανής αρχής για τα φάρμακα. Οι φακοί θα μπορούν να προσδιορίσουν το επίπεδο σακχάρου στα δάκρυα κάθε δευτερόλεπτο. Οι ερευνητές αναζητούν τώρα έναν τρόπο να ενσωματώσουν και ένα φωτεινό σήμα το οποίο θα ειδοποιεί τους πάσχοντες ότι τα επιτρεπόμενα επίπεδα έχουν ξεπεραστεί.

«Πάντα λέγαμε ότι ερευνούμε πεδία που μπορεί να φαίνονται παράξενα. Όμως την ώρα που η Διεθνής Ομοσπονδία Διαβητικών δηλώνει ότι ο κόσμος χάνει τη μάχη με τον διαβήτη πιστεύουμε ότι αξίζει τον κόπο να υλοποιήσουμε αυτό το σχέδιο» καταλήγουν οι δύο ερευνητές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης