Επεισοδιακή ήταν η τελευταία ομιλία του προεκλογικού αγώνα της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, στο Μόναχο. Το μεγάλο φινάλε ενώπιον του αδελφού κόμματος (CSU), ήταν κάθε άλλο παρά ομαλό.

Στη γιορτή που ετοίμασε το αδελφό κόμμα του CDU, παρουσία του βαυαρού πρωθυπουργού Χόρστ Ζέεχοφερ, που συνυπάρχει με τους Χριστιανοδημοκράτες στον ίδιο πολιτικό σχηματισμό, η κ. Μέρκελ έγινε δέκτης έντονων αποδοκιμασιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 Επί περίπου 30 λεπτά η καγκελάριος της Γερμανίας προσπαθούσε να μιλήσει, ενώ μερίδα του κοινού που παρευρισκόταν στην προεκλογική εκδήλωση εξεδήλωνε τη διαμαρτυρία του, με μάλλον έντονο τρόπο, προκαλώντας την έντονη αμηχανία της.

Βαθύ ρήγμα στις σχέσεις των Χριστιανοδημοκρατών και των Χριστιανοκοινωνιστών καταγράφεται για πρώτη φορά, προκαλώντας «παγωμάρα» στο επιτελείο των πρώτων, λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για την ανάδειξη νέας κυβέρνησης στη Γερμανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρωτοφανές για τα γερμανικά δεδομένα περιστατικό έφερε σε εξαιρετικά δύσκολη θέση την Άνγκελα Μέρκελ που σε καμιά περίπτωση δεν περίμενε στο φινάλε της προεκλογικής περιόδου να έχει μία τέτοια αντιμετώπιση και μάλιστα από τους οπαδούς του αδελφού κόμματος.

Λίγο νωρίτερα στο Βερολίνο, ο υποψήφιος καγκελάριος του SPD Μάρτιν Σουλτς, μίλησε για τελευταία φορά πριν ανοίξουν οι κάλπες, ενώπιον των φίλων του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος, επιχειρώντας να κάνει έναν απολογισμό για τη συμμετοχή του κόμματος του στο κυβερνητικό σχήμα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης