Σαν βόμβα έσκασε η απόφαση της διάσημης τραγουδίστριας Τίνα Τάρνερ να αποκτήσει την ελβετική υπηκοότητα, σύμφωνα με όσα αναφέρει τοπική εφημερίδα της Ζυρίχης.

Η 73χρονη σταρ είχε ζήσει πολλά χρόνια στο προάστιο Kuesnacht στα μέσα της δεκαετίας του ’90 και μιλάει άπταιστα γερμανικά. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας «Zuerichsee-Zeitung», το τοπικό συμβούλιο ανακοίνωσε την Παρασκευή την απόφαση της τραγουδίστριας να αποκτήσει ελβετική υπηκοότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μόνο που μένει, βέβαια, για να οριστικοποιηθεί η απόφασή της είναι η επίσημη έγκριση από το Κράτος και τις ομοσπονδιακές αρχές.

Η Tάρνερ δήλωσε πρόσφατα σε γερμανική εφημερίδα πως είναι ευτυχισμένη στην Ελβετία και, όταν είναι εκεί, νιώθει σαν στο σπίτι της. «Δεν μπορώ να φανταστώ καλύτερο μέρος για να μείνω» πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται πως είναι η δεύτερη αλλαγή υπηκοότητας διάσημου προσώπου μέσα σε λίγους μήνες. Πριν από λίγο καιρό, ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ απαρνήθηκε τη γαλλική υπηκοότητα λόγω της υψηλής φορολόγησης των πλουσίων, και απέκτησε τη ρωσική κατόπιν προσφοράς του πρόεδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η φορολογία για τους πλουσίους στην Ελβετία άραγε τι συντελεστή έχει;

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης