Χημικά και πλαστικές σφαίρες χρησιμοποίησαν την Τετάρτη αστυνομικοί στην πρωτεύουσα του Μπαχρέιν, προκειμένου να διαλύσουν πορεία υπέρ της μεταρρύθμισης του Συντάγματος και της εκχώρησης περισσότερων ελευθεριών στους πολίτες.

Όπως μετέδωσε το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, οι διαδηλωτές απάντησαν με πέτρες, ξύλα και μολότοφ, ενώ πυρπόλησαν λάστιχα και αυτοκίνητα, δημιουργώντας οδοφράγματα. Δεν υπήρξαν σοβαροί τραυματισμοί. Η λαϊκή δυσαρέσκεια είναι έντονη στην ασιατική χώρα, όπου κυριαρχούν οι Σιίτες αλλά την εξουσία συνεχίζει να τη διατηρεί μια μειοψηφία Σουνιτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η «Αραβική Άνοιξη» έκανε την εμφάνισή της και στο Μπαχρέιν λίγο μετά την πτώση του προέδρου της Αιγύπτου, Hosni Mubarak (Φεβρουάριος 2011) ωστόσο οι Αρχές απάντησαν με «σιδηρά πυγμή» στις μαζικές διαδηλώσεις, προχωρώντας παράλληλα σε μαζικές συλλήψεις στελεχών της Αντιπολίτευσης.

Παρά τη διεθνή κατακραυγή για την κατάφωρη παραβίαση των ατομικών ελευθεριών, οι Η.Π.Α. συνεχίζουν να υποστηρίζουν τον στενό τους σύμμαχο στην «ευαίσθητη» περιοχή της Μέσης Ανατολής. Το Μπαχρέιν αποτελεί την έδρα του Ε’ Στόλου του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού.

Διαβάστε επίσης:
Μπαχρέιν: Συμπλοκές πριν από το Grand Prix‏, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 20 Απριλίου 2013, 15:46

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης