Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν ζήτησε σήμερα από τη Ρωσία να αποφεύγει πράξεις ή δηλώσεις που θα μπορούσαν να κλιμακώσουν περαιτέρω την κρίση στην Ουκρανία και να επιδιώξει τον διάλογο με τις Αρχές στο Κίεβο, ενώ έκανε έκκληση να διασφαλιστεί η ανεξαρτησία της χώρας.

«Είναι θεμελιώδες να διασφαλιστεί ο πλήρης σεβασμός και η διατήρηση της ανεξαρτησίας, της ενότητας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας. Είναι ύψιστης σημασίας να αποκατασταθεί η ηρεμία και να αποκλιμακωθούν οι εντάσεις αμέσως μέσω του διαλόγου» τόνισε ο γ.γ. του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από τη Γενεύη λίγο πριν από την προγραμματισμένη συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ με θέμα την ουκρανική κρίση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ζητώ από τη Ρωσία να αποφύγει οποιαδήποτε πράξη ή δηλώσεις που θα μπορούσαν να κλιμακώσουν περαιτέρω την κατάσταση και αντίθετα να συνομιλήσει εποικοδομητικά και με ειρηνικά μέσα με την Ουκρανία» πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο Μπαν Κι-μουν σημείωσε ότι ο αναπληρωτής του Γιαν Έλιασον, ο οποίος μόλις έφθασε στο Κίεβο, «θα μεταφέρει το ίδιο μήνυμα στις ουκρανικές Αρχές».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης