Τη βεβαιότητά της ότι θα υπάρξει και… 22α Δεκεμβρίου 2012 εκφράζει η NASA η οποία μάλιστα έχει ήδη αναρτήσει στο «YouTube» ένα βίντεο με τίτλο: «Γιατί ο κόσμος δεν τελείωσε χθες».

Οι επιστήμονες λένε ότι οι φήμες στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης και το διαδίκτυο για την πρόωρη καταστροφή της Γης έχουν προκληθεί από μια παρανόηση του αρχαίου ημερολογίου των Μάγια, το οποίο τελειώνει στις 21 Δεκεμβρίου του 2012.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα πρώτα 3.30 λεπτά του βίντεο παρατίθενται τα σχόλια του ειδικού επιστήμονα John Carlson. Διαβάστε τι αναφέρεται μεταξύ άλλων.

22-12-2012. Εάν παρακολουθείτε αυτό το βίντεο, αυτό σημαίνει ένα πράγμα: Ο κόσμος δεν τελείωσε χθες! Σύμφωνα με αναφορές στα media, με αφορμή μία προφητεία των Μάγια, στις 21 Δεκεμβρίου του 2012 επρόκειτο να καταστραφεί ο κόσμος. Ωστόσο κοιτάξτε γύρω σας. «Από την αρχή υπήρξε μία λάθος αντίληψη για το ζήτημα», ανέφερε ο δρ. John Carlson, διευθυντής του κέντρου Αρχαίο-αστρονομίας. «Το ημερολόγιο των Μάγια δεν τελειώνει στις 21 Δεκεμβρίου 2012. Επιπλέον δεν υπήρχε καμία προφητεία των Μάγια που να προεξοφλεί το τέλος του κόσμου σε αυτή την ημερομηνία». «Η αλήθεια», αναφέρει ο δόκτωρ, «είναι πολύ πιο ενδιαφέρουσα από ό, τι η φαντασία».

Ο κ. Carlson είναι ένας επιστήμονας-πραγματιστής. Ένας ραδιο-αστρονόμος που απέκτησε το πτυχίο του μελετώντας μακρινούς πλανήτες. Άρχισε να ασχολείται με το φαινόμενο του 2012, πριν από 35 χρόνια, όταν παρακολούθησε ένα συνέδριο της Αμερικανικής Κοινότητας για την προηγμένη τεχνολογία και έμαθε για τους Μάγια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το βίντεο συνεχίζει με τη θεωρία του κ. Carlson: «Στο μέρος όπου τα τροπικά δάση στην Κεντρική Αμερική αναπτύσσονται, κάποτε υπήρχε ένας υπέροχος πολιτισμός. Οι Μάγια έχτισαν τεράστιες πόλεις με πληθυσμιακή πυκνότητα που τώρα μπορεί να συγκριθεί με αυτή του Los Angeles. Εξειδικεύτηκαν και ασχολήθηκαν με την αστρονομία και ανέπτυξαν τη δική τους διάλεκτο. Το πιο εντυπωσιακό για τον δόκτορα είναι ότι «ανέπτυξαν μία εξέχουσα αίσθηση του χρόνου. Οι χρόνοι που χρησιμοποιούσαν οι Μάγια ‘υποβιβάζουν’ το σύγχρονο σύστημα μέτρησης που χρησιμοποιούν οι αστρονόμοι», αναφέρει. Σύμφωνα με την επιστήμη μας, η Μεγάλη Έκρηξη έγινε πριν από 13,7 δισ. χρόνια…Το ημερολόγιο των Μάγια δημιουργήθηκε προκειμένου να παρακολουθούνται και να αποτυπώνονται τα ‘διαλλείματα’ στο χρόνο. Το ημερολόγιο των Μάγια είναι το πιο πολύπλοκο που έχει δημιουργηθεί ποτέ. Γράφτηκε με τη χρήση της μοντέρνας τυπογραφίας, θυμίζει κατά πολύ το οδόμετρο των αυτοκινήτων. Ακριβώς επειδή τα ψηφία αλλάζουν, το ημερολόγιο μπορεί να ‘κυλά’ και να επαναλαμβάνεται! Αυτή ακριβώς η επανάληψη εξηγεί το φαινόμενο 2012!

Σύμφωνα με τη θεολογία των Μάγια, ο κόσμος δημιουργήθηκε πριν από 5125 χρόνια. Στην ημερομηνία 11 Αυγούστου 3.114 π.Χ. το ημερολόγιο των Μάγια ήταν κάπως έτσι: 13.0.0.0.0. Στις 21 Δεκεμβρίου 2012 το ημερολόγιο θα δείχνει ακριβώς το ίδιο: 13.0.0.0.0.

Στη γλώσσα των Μάγια 13 ‘Bak’tuns’ έχουν παρέλθει στο μεσοδιάστημα των δύο αυτών ημερομηνιών. Επρόκειτο για ένα σημαντικό διάλλειμα για τη θρησκεία τους, χωρίς να σημαίνει ότι επρόκειτο για κάτι καταστροφικό.Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο από τα ευρήματα των αρχαιολόγων που να προβλέπει το τέλος του κόσμου. Η σύγχρονη επιστήμη το επιβεβαιώνει», καταλήγει ο Carlson.

Ακολουθούν τα λόγια του Don Yeomans, επικεφαλής του προγράμματος «Near-Earth Object» της NASA στο εργαστήριο «Jet Propulsion Laboratory» στην Πασαντένα της Καλιφόρνια:

«Είναι απλά το τέλος ενός κύκλου και η αρχή ενός νέου. Όπως ακριβώς στις 31 Δεκεμβρίου, το ημερολόγιο μας φτάνει στο τέλος του, αλλά ένα νέο ημερολόγιο για το επόμενο έτος αρχίζει την 1 Ιανουαρίου».

Σύμφωνα με την ιστορία που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, ένας τεράστιος πλανήτης που ονομάζεται Νουμπίρου βρίσκεται σε τροχιά σύγκρουσης με τη Γη.

«Αν ήταν έτσι τα πράγματα, θα τον είχαμε δει εδώ και πολύ καιρό, και αν ήταν αόρατος κατά κάποιον τρόπο, θα είχαμε δει τις συνέπειες που προκαλεί στους γειτονικούς πλανήτες. Οι χιλιάδες αστρονόμοι που “σαρώνουν” τη νύχτα τους ουρανούς σε καθημερινή βάση δεν το έχουν δει αυτό», σημείωσε.

Παρακολουθήστε το βίντεο της NASA:

Eπιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης