Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι βρίσκεται και πάλι στη δίνη του κυκλώνα. Ο αειθαλής Ιταλός πρώην πρωθυπουργός, που είχε προκαλέσει διεθνή προβολή με τη συμμετοχή του σε πάρτι «μπούνγκα – μπούνγκα», θα πρέπει να καθίσει και πάλι στο εδώλιο του κατηγορούμενου για χρηματισμό μαρτύρων.
Για τους πολιτικούς παρατηρητές, οι φιλοδοξίες του για επιστροφή στην πολιτική ενταφιάζονται.

Στις 5 Απριλίου πρόκειται να αρχίσει νέα δίκη στο Μιλάνο, στην οποία ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός θα κατηγορηθεί για διαφθορά είκοσι δυο γυναικών. Είναι οι κοπέλες που συμμετείχαν στα πάρτι τα οποία ο Σίλβιο διοργάνωνε στην γνωστή, πλέον, βίλα του στο Άρκορε, έξω από το Μιλάνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο «γενναιόδωρος» Μπερλουσκόνι

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, χρημάτισε τις καλλονές με περίπου δέκα εκατομμύρια ευρώ, για να μην αποκαλύψουν στους δικαστές, τι ακριβώς συνέβαινε στα πάρτι αυτά. Ότι δεν ήταν, δηλαδή, απλά δείπνα μεταξύ φίλων, αλλά κυρίως, σεξουαλικές συνευρέσεις επί πληρωμή, όπως γράφει ο ιταλικός Τύπος.

Ο Μπερλουσκόνι, παρά την καρδιακή του πάθηση και τα ογδόντα του χρόνια, θα πρέπει να καθίσει λοιπόν για μια ακόμη φορά, στο εδώλιο. Οι δικηγόροι του δηλώνουν ότι δεν υπάρχει κάτι το μεμπτό και ότι ο πελάτης τους μπορεί να κατηγορηθεί μόνον «για υπερβολική γενναιοδωρία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: Deutsche Welle

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης