O ισραηλινός στρατός σκότωσε σήμερα έναν Παλαιστίνιο στη Λωρίδα της Γάζας. Πρόκειται για το πρώτο θύμα αφότου Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι κατέληξαν σε συμφωνία πριν από τρεις μήνες για την εφαρμογή κατάπαυσης του πυρός στον συγκεκριμένο θύλακα, έπειτα από 50 ημέρες σφοδρών συγκρούσεων, ανέφερε σήμερα το Υπουργείο Υγείας στη Γάζα.

Ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο 32χρονος Φάντελ Μοχάμεντ Χαλάουα καλλιεργούσε το χωράφι του όταν τραυματίστηκε θανάσιμα από μία σφαίρα. Το τραγικό περιστατικό συνέβη στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας, όπου τα ισραηλινά στρατεύματα δεν εισέρχονται, αλλά φυλάσσουν τα σύνορα, καθώς έχουν επιβάλει αποκλεισμό εδώ και 8 χρόνια. Ο ισραηλινός στρατός δεν έχει μέχρι στιγμής σχολιάσει το περιστατικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένας από τους συγγενείς του Χαλάουα είπε ότι ο 32χρονος έψαχνε για ωδικά πτηνά, που φτιάχνουν τις φωλιές τους στα δέντρα. Τέτοια πουλιά βρίσκονται κοντά στην ισραηλινή μεθόριο και πωλούνται σε υψηλές τιμές στις αγορές της Γάζας. Περισσότεροι από 2.100 Παλαιστίνιοι, στην πλειονότητά τους πολίτες, σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Γάζα, σύμφωνα με το παλαιστινιακό Υπουργείο Υγείας. Από την ισραηλινή πλευρά 67 στρατιώτες και 6 πολίτες έχασαν τη ζωή τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης