Την στιγμή που οι συγκρούσεις στην Συρία μεταξύ του στρατού και των αντιφρονούντων κλιμακώνονται, το κουρδικό ΡΚΚ ανοίγει ένα νέο μέτωπο κατά της Τουρκίας στα τουρκοσυριακά σύνορα.

Σύμφωνα με το defencenet.gr, το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (ΡΚΚ) έχει συγκροτήσει τρία στρατόπεδα εκπαίδευσης με σκοπό την διενέργεια επιχειρήσεων μέσα στο τουρκικό έδαφος, κοντά στα τουρκικά σύνορα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι γνωστό πως στα σύνορα Συρίας Τουρκίας ζει η κουρδική μειονότητα που ανέρχεται, σε 2 εκατομμύρια κατοίκων από όπου και στρατολογούνται και οι ανταρτικές ομάδες του ΡΚΚ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Κούρδοι της περιοχής προχώρησαν στην ανακήρυξη και πρωτεύουσας αυτόνομης κουρδικής περιοχής, η οποία είναι η πόλη του Afrin, κοντά στα τουρκικά σύνορα. Σύμφωνα με δημοσίευμα του τουρκικού Τύπου, δεν αποκλείεται σε συνεργασία με την συριακή κυβέρνηση οι Κούρδοι της Συρίας να προχωρήσουν στην θεωρητική τους ένωση με τους Κούρδους της Τουρκίας και με απώτερο σκόρο να αποτελέσουν μαζί με τους Κούρδους του βορείου Ιράκ ανεξάρτητο κουρδικό κράτος.

Επιμέλεια: Παύλος Διονυσόπουλος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης