«Το μήλο κάτω απ’ τη μηλιά θα πέσει» λέει ο θυμόσοφος λαός. Αυτό φαίνεται πως ισχύει για τον Λορέν Φαμπιούς και τον 31χρονο γιο του, Τομάς.

Η οικονομική αστυνομία της Γαλλίας ψάχνει τον υιό Φαμπιούς, διότι αγόρασε πολυτελές διαμέρισμα στο Παρίσι, μολονότι δεν πληρώνει φόρους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το περιοδικό «Le Point» αποκάλυψε χθες ότι ο Τομάς Φαμπιούς τον Ιούνιο του 2012 αγόρασε ένα διαμέρισμα 280 τ.μ. (σ.σ.: που ανήκε στον σκηνοθέτη Κλοντ Ζιντί) σε κλασάτο δρόμο του Παρισιού με το αστρονομικό ποσό των 7 εκατ. ευρώ.

«Πώς ο γιος του δεύτερου στην ιεραρχία της κυβέρνησης Ολάντ, ο οποίος δεν πληρώνει φόρους, παρότι μένει στη Γαλλία, μπόρεσε να αποκτήσει ακίνητο αξίας 7 εκατ. ευρώ και οι οικονομικές υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών της χώρας να μην ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα;» γράφει το περιοδικό.

Το «Le Point» διευκρινίζει ότι ο Τομάς Φαμπιούς εξήγησε ότι πήρε δάνειο για να κάνει αυτήν την αγορά και ότι εγγυητής μπήκε η εταιρεία του, «TF Συμβουλευτική». «Όταν όμως κάποιος ερευνήσει τους λογαριασμούς της εν λόγω εταιρείας, δεν βρίσκει ούτε μισθούς ούτε τιμολόγια» αναφέρει χαρακτηριστικά το περιοδικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Τομάς Φαμπιούς είχε κατηγορηθεί και τον Σεπτέμβριο του 2012 για «απόπειρα αισχροκέρδειας και πλαστά στοιχεία» έπειτα από σχετική καταγγελία.

Επιμέλεια: Μάριος Μπουμπής

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης