Οι αντιπρόσωποι του μεγαλύτερου ευρωπαϊκού συνδικάτου, της γερμανικής “IG Metall”, εξέλεξαν σήμερα επικεφαλής της οργάνωσης τον Ντέτλεφ Βέτσελ, με αποστολή να εκσυγχρονίσει τη δημόσια εικόνα της και να αυξήσει τον αριθμό των μελών της.

Ο Βέτσελ, ο οποίος ήταν από το 2007 δεύτερος στην ιεραρχία του συνδικάτου, εξελέγη με 75,51% των ψήφων, με την ευκαιρία του έκτακτου συνεδρίου του συνδικάτου στη Φραγκφούρτη (δυτική Γερμανία), διαδεχόμενος έτσι τον Μπέρτολτ Χούμπερ, ο οποίος κατείχε το αξίωμα αυτό εδώ και έξι χρόνια. Επί 458 αντιπροσώπων που ήταν παρόντες στο συνέδριο αυτό, 333 ψήφισαν υπέρ του Βέτσελ και 108 εναντίον του. Δεκαεπτά αντιπρόσωποι απείχαν. “Ευχαριστώ, αποδέχομαι την εκλογή αυτή”, δήλωσε ο 60χρονος Βέτσελ, ο οποίος συγκέντρωσε ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά που έχουν καταγραφεί από το 1948 από νεοεκλεγέντα πρόεδρο του συνδικάτου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με σχεδόν 2,3 εκατ. μέλη, η IG Metall, η οποία υπερασπίζεται τους μισθωτούς όλων των κατηγοριών στη σιδηρουργία, την αυτοκινητοβιομηχανία, τα ηλεκτρονικά ή και την υφαντουργία, είναι το μεγαλύτερο συνδικάτο της Ευρώπης και το ισχυρότερο της Γερμανίας. Αντιμέτωπη από τη δεκαετία του 1990 με μείωση του δυναμικού της, η οργάνωση ξεκίνησε αυτά τα τελευταία χρόνια έναν ευρύ αναπροσανατολισμό της στρατηγικής της, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στις υπηρεσίες ώστε να κατακτήσει νέα μέλη.

Η συντηρητική καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ πρόκειται να εκφωνήσει μια ομιλία σήμερα το μεσημέρι (ώρα Ελλάδας) στο πλαίσιο αυτού του έκτακτου συνεδρίου, μια εβδομάδα αφού ανακοίνωσε ότι δέχθηκε τη θέσπιση ενός γενικού κατώτατου μισθού, μια παραχώρηση που πρέπει να κάνει στους σοσιαλδημοκράτες με τους οποίους θα πρέπει να κυβερνήσει.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης