Εξηγήσεις έδωσε σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Fox News ο Ντόναλντ Τραμπ ο νεότερος, μετά τον σάλο που προκλήθηκε από την αποκάλυψη συνάντησής του με Ρωσίδα δικηγόρο κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου στις ΗΠΑ. 

Ο γιος του Αμερικανού προέδρου δήλωσε ότι η συνάντηση με τη Natalia Veselnitskaya ήταν «ένα τίποτα», αλλά παραδέχτηκε ότι θα έπρεπε να είχε διαχειριστεί την κατάσταση διαφορετικά. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια ώρα, o νεότερος Τραμπ δήλωσε ότι ο πατέρας του δεν είχε την παραμικρή ιδέα για τη συνάντηση με τη Ρωσίδα δικηγόρο. 

Την Τρίτη, ο γιος του πλανητάρχη έδωσε στη δημοσιότητα τα emails που αντάλλαξε με τη Natalia Veselnitskaya για την εν λόγω συνάντηση. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Veselnitskaya του είχε υποσχεθεί ότι έχει στη διάθεσή της επιβαρυντικές πληροφορίες για την αντίπαλο του πατέρα του, Χίλαρι Κλίντον.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από το Σάββατο, οπότε και η εφημερίδα «New York Times» αποκάλυψε τη συνάντηση, έχουν έρθει τα πάνω-κάτω στην αμερικανική πολιτική σκηνή.

Αμερικανοί αξιωματούχοι ερευνούν ήδη ενδεχόμενη παρέμβαση της Ρωσίας στις αμερικανικές εκλογές.

Η «σκιά» αυτή ακολουθεί τον Ντόναλντ Τραμπ τον πρεσβύτερο από τις πρώτες ημέρες της προεδρίας του, μια κατηγορία που ο ίδιος έχει πολλάκις αρνηθεί. 

Και το Κρεμλίνο, όμως, αρνείται ότι αναμείχθηκε στα πολιτικά δρώμενα των ΗΠΑ.  

Ερωτηθείς από το Fox News εάν είχε μιλήσει στον πατέρα του για την «επίμαχη» συνάντηση, ο Ντόναλντ Τραμπ ο νεότερος απάντησε: «Όχι. Ήταν ένα τίποτα. Δεν υπήρχε τίποτα να του πω… Εννοώ ότι ούτε που το θυμόμουν, μέχρι να αρχίσετε να ψάχνετε αυτήν τη συνάντηση. Πραγματικά απλώς σπατάλησα 20 λεπτά, που είναι κρίμα». 

Στη συνάντηση με τη Ρωσίδα δικηγόρο παρευρέθησαν και ο σύζυγος της Ιβάνκα Τζάρεντ Κούσνερ καθώς και ο τότε επικεφαλής της προεκλογικής καμπάνιας του Τραμπ, Πολ Μάναφορτ.  

«Αυτό έγινε πριν ξεσπάσει η μανία με τη Ρωσία, πριν γίνει μεγάλο θέμα στα ΜΜΕ. Για εμένα ήταν απλώς έρευνα για την αντίπαλη πλευρά» ανέφερε κατά τη συνέντευξη ο Τραμπ ο νεότερος, τονίζοντας παράλληλα πως νόμιζε ότι η δικηγόρος είχε στη διάθεσή της κάποια αδιάσειστα στοιχεία. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης