Η μητέρα του Αμερικανού δημοσιογράφου Τζέημς Φόλει δήλωσε ότι αισθάνεται «ντροπή και αποτροπιασμό» για τους χειρισμούς της αμερικανικής κυβέρνησης σχετικά με την υπόθεση απαγωγής του γιού της, ο οποίος τελικά αποκεφαλίστηκε από φανατικούς τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους. Μέσω συνέντευξης που παραχώρησε στο CNN μάλιστα, κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα απειλών Αμερικανών αξιωματούχων, οι οποίοι διεμήνυσαν σε μέλη της οικογένειάς της ότι ενδεχόμενη συγκέντρωση χρημάτων για την καταβολή λύτρων, πιθανότατα θα οδηγούσε στη σύλληψή τους .

«Πιστεύω ότι οι προσπάθειές μας να ελευθέρωσουμε τον Τζιμ ήταν ενόχληση για την κυβέρνηση» αναφέρει χαρακτηριστικά. «Δεν ήταν υπόθεση στρατηγικού ενδιαφέροντος για τις ΗΠΑ, όπως φαίνεται» συμπληρώνει με νόημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την Νταϊάν Φόλεϊ Αμερικανοί αξιωματούχοι είπαν στην οικογένεια «να μην βγει στα κανάλια» καθώς και ότι η κυβέρνηση «δεν θα ανταλλάξει κρατουμένους» ούτε και θα προχωρήσει σε «στρατιωτικές ενέργειες» για να απελευθερώσει τον γιο της.

«Μας είπαν να έχουμε εμπιστοσύνη, ότι με κάποιον μαγικό τρόπο θα απελευθερωθεί. Και απελευθερώθηκε, έτσι δεν είναι;» συνεχίζει την εξομολόγησή της.

«Ο Τζιμ θα ήταν απογοητευμένος από την κυβέρνηση αν μάθαινε για τις προσπάθειές της. Πίστευε μέχρι το τέλος ότι η χώρα του θα τον έσωζε» αναφέρει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εύχεται, τέλος, «η κυβέρνηση να μάθει από τα λάθη της και να αναγνωρίσει ότι υπάρχει καλύτερος τρόπος για να συμπεριφέρεται σε Αμερικανούς πολίτες».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης