Xρήστος Μαζάνης 

Ο Κολομβιανός «βαρόνος της κοκαΐνης», Pablo Escobar την εποχή που μεσουρανούσε είχε χτίσει έναν προσωπικό παράδεισο που άκουγε στο όνομα Hacienda Napoles.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με αναφορές, εκτεινόταν σε μια έκταση 5.000 στρεμμάτων και είχε τα πάντα. Πισίνες, αρένα ταυρομαχίας, αλλά και ένας εξωτικός ζωολογικός κήπος με ιπποπόταμους, καμηλοπαρδάλεις, ελέφαντες και πολλά άλλα περιλαμβάνονταν μέσα σε αυτά τα στρέμματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά τη δολοφονία του Escobar, αυτός ο παράδεισος είναι γεμάτος ερείπια. Ότι μπορούσε να κλαπεί έχει κλαπεί.

Όλα έχουν γκρεμιστεί από ανθρώπους που πίστευαν ότι θα έβρισκαν κρυμμένα ναρκωτικά ή χρήματα. Οι μόνοι κάτοικοι είναι οικογένειες προσφύγων από τον πόλεμο με τους αντάρτες και περίπου 20 ιπποπόταμοι που βοσκούν στην περιοχή.

Από την πλευρά της η τοπική περιβαλλοντική αρχή, εκτιμά ότι ο αριθμός είναι μεγαλύτερος και στο πάρκο ζουν 50 με 60 ιπποπόταμοι υπό άθλιες συνθήκες αναζητώντας την τροφή τους στα σκουπίδια.

To αεροπλάνο που μετέφερε την κοκαΐνη

Την είσοδο του πάρκου, κοσμούσε το αεροπλάνο που μετέφερε το φορτίο κοκαΐνης από την Κολομβία στις Η.Π.Α.. Παράλληλα υπήρχαν γιγαντιαία γλυπτά δεινοσαύρων, ιστορικά αυτοκίνητα, ιπποπόταμοι και φυσικά το σπίτι του αφεντικού των καρτέλ.

Σύμφωνα με τα σχέδια ο ιδιωτικός ζωολογικός κήπος του Escobar περιείχε περισσότερα από 1.900 διαφορετικά είδη. Μάλιστα το 1970 είχε εισάγει από την Αφρική έναν αρσενικό ιπποπόταμο και από την Αμερική ένα θηλυκό. Το ζευγάρι απέκτησε εννέα μικρά και ο Escobar κατασκεύασε 14 λίμνες για να γίνει πιο ευχάριστη η διαμονή τους.

O έβδομος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Το 1990 ο Pablo μπήκε στη λίστα του περιοδικού «Forbes» ως ο έβδομος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο,με την περιουσία του να φτάνει τα 25 δισ. δολάρια.

Ο πλούτος αυτός προκάλεσε την άμεση επέμβαση των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών.

Στις 2 Δεκεμβρίου του1993 η κολομβιανή αστυνομία, σε συνεργασία με την «Ομάδα Δέλτα» των αμερικανικών αρχών, τον δολοφόνησε στη στέγη ενός σπιτιού ενώ προσπαθούσε να διαφύγει. Η κολομβιανή κυβέρνηση ζήτησε προτού καεί το πτώμα του να γίνει τεστ DΝΑ ώστε να σιγουρευτεί πως ήταν αυτός.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης