Θετικά υποδέχεται ενδεχόμενη επάνοδο της Ελλάδας στις αγορές, σχεδόν στο σύνολό του, ο διεθνής Τύπος.

Με τίτλο «Επιτέλους λάμπει ένα φως» η Sueddeutsche Zeitung αναφέρει ότι αν η Ελλάδα δανειστεί και πάλι χρήματα από ιδιώτες επενδυτές θα μπορέσουν να ανασάνουν και οι Γερμανοί φορολογούμενοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, γίνεται αναφορά στην ομιλία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην Ακρόπολη και στους επαίνους για την Ελλάδα εκ μέρους Ευρωπαίων ηγετών κατά την επίσκεψή τους στην Αθήνα, καθώς και στην επισήμανση του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Β. Σόιμπλε, ότι η έμφαση τώρα δίνεται στην ανάπτυξη.

Η Ελλάδα έχει ξεπεράσει το χειρότερο μέρος της κρίσης. Γι αυτό εξετάζει την επιστροφή στις αγορές στους επόμενους τρεις μήνες, είπε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του στο Reuters, επισημαίνει η Handelsblatt.

«Αν υπάρχει ανάγκη, θα βοηθήσουμε. Αν δεν υπάρχει, είμαστε επίσης εντάξει» δήλωσε ο Β. Σόιμπλε μετά τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ, αναφερόμενος σε ενδεχόμενη νέα βοήθεια προς την Ελλάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύντομα η Ελλάδα θα μπορεί να σταθεί και πάλι στα πόδια της. Ακούγεται παράδοξο κι όμως είναι μεγάλη επιτυχία το ότι η Ελλάδα επιστρέφει στις αγορές και μπορεί πάλι να δανειστεί, έστω και με μεγαλύτερο τόκο γράφει η Welt.

Οι αγορές δείχνουν εμπιστοσύνη στην Ελλάδα, γιατί πιστεύουν ότι δεν θα υπάρξει νέο κούρεμα και ότι η ελληνική κυβέρνηση μπορεί πράγματι να εξυγιάνει την ελληνική οικονομία. Και μακάρι η Ελλάδα να μπορέσει να εξυγιάνει την οικονομία της στοχεύοντας την ανάπτυξη και όχι προς όφελος του παλιού συστήματος που οδήγησε την Ελλάδα στη χρεοκοπία, καταλήγει ο Eder.

Η Ελλάδα θέλει να αποφύγει νέο πρόγραμμα βοήθειας γράφει και η Zeit. Όπως ανέφερε υψηλόβαθμο στέλεχος του ελληνικού Υπουργείου Οικονομικών, η Ελλάδα έχει στη διάθεσή της ακόμα 11 δισ. ευρώ που δεν έχει ακόμα αξιοποιήσει και που προορίζονταν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
Μεγαλύτερη ζήτηση από ποτέ εκδηλώνεται για τα ελληνικά ομόλογα.

H Ελλάδα φαίνεται ότι θα μπορούσε να γιορτάσει την επιστροφή της στις αγορές, γράφει το Focus.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης