Αρνητικό σε όρους πιστοληπτικής αξιολόγησης (credit negative) χαρακτήρισε σήμερα, Δευτέρα 2 Ιουνίου, το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών στην Ελλάδα ο οίκος Moody’s.

Σε έκθεσή του αναφέρει πως ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε σχεδόν το 27% των ψήφων, σε σχέση με το 30% που έλαβαν τα δύο κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού, ενώ η Χρυσή Αυγή, η οποία αυξάνει τη δημοτικότητά της σταδιακά εν μέσω κρίσης, αναδείχθηκε το τρίτο μεγαλύτερο κόμμα με περισσότερο από το 9% των ψήφων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το βασικό μας σενάριο είναι ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δεν θα επηρεάσει το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής της τρέχουσας κυβέρνησης, αν και αυξάνει τον κίνδυνο παρέκκλισης» σημειώνει η Moody’s, διατηρώντας αποστάσεις από τον ισχυρισμό του ΣΥΡΙΖΑ ότι η ψήφος τις ευρωεκλογές αντανακλά την απόρριψη των κυβερνητικών πολιτικών από το εκλογικό σώμα.

Πάντως, ο διεθνής οίκος αναφέρει πως δεδομένης της εύθραυστης πλειοψηφίας του κυβερνητικού συνασπισμού η Ελλάδα αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο «αποσταθεροποιητικών» πρόωρων εκλογών. Ακόμη, σημειώνει πως εξαιτίας της ανόδου των ευρωσκεπτικιστικών κομμάτων σε Ελλάδα και Γαλλία, αυξάνεται ο «κίνδυνος» οι δύο χώρες να εξετάσουν τη χαλάρωση της δημοσιονομικής προσαρμογής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης