Ο Isis ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας, στη συγκέντρωση νεοσυλλέκτων του στρατού, σε στρατόπεδο στο βόρειο Άντεν της Υεμένης, νωρίς τη Δευτέρα 29 Αυγούστου.

Το Άντεν είναι η προσωρινή διεθνώς αναγνωρισμένη βάση της κυβέρνησης της Υεμένης, η οποία μάχεται τους τζιχαντιστές, για περισσότερο από ένα χρόνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι οι εισβολείς οδήγησαν ένα φορτωμένο όχημα με εκρηκτικά σε μια συγκέντρωση νεοσυλλέκτων φαντάρων, στο μεγαλύτερο κέντρο στρατολόγησης, της Υεμένης.

Αυτόπτης μάρτυρας δηλώνει στο «AFP» πως παρά το γεγονός πως η κεντρική πύλη ήταν κλειδωμένη, οι μαχητές αυτοκτονίας του Isis, κατάφεραν να περάσουν με το όχημα στο εσωτερικό των στρατιωτικών εγκαταστάσεων οπού γινόταν η εκπαίδευση των νεοσυλλέκτων, τη στιγμή που έφτανε εκεί, ένα όχημα ανεφοδιασμού και παράδοσης στρατιωτικού υλικού.

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν πως αρκετοί νεοσύλλεκτοι, καταπλακώθηκαν από μια στέγη που κατέρρευσε μετά την έκρηξη, η οποία προκάλεσε ζημιές και σε κτίρια εκτός του στρατοπέδου, κοντά στο κέντρο της πόλης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά την επίθεση σκοτώθηκαν τουλάχιστον 60 άτομα και τραυματίστηκαν ακόμη 30, σύμφωνα με ιατρικές πηγές από τα τρία νοσοκομεία όπου μετεφέρθησαν τα θύματα, σύμφωνα πάντα με το «AFP».

Νωρίτερα αυτό το μήνα, οι κυβερνητικές δυνάμεις της Υεμένης υποστηρίζονται από ένα συνασπισμό της Σαουδικής Αραβίας, προκειμένου να ανακαταληφθεί η επαρχιακή πρωτεύουσα Αμπιάν του Ζινζιμπάρ, από τις δυνάμεις της Αλ Κάιντα στο προπύργιο της, Αλ Μαχφίντ, σύμφωνα με πηγές των αρχών ασφαλείας της Υεμένης.

Η Αραβική συμμαχία ενισχύεται και από ομάδες ανταρτών στην Υεμένη, που προέρχονται από το Ιράν, το οποίο συνδράμει επίσης από αέρος στον πόλεμο εναντίον των τζιχαντιστών του Isis.

Ο Αραβικός συνασπισμός παρενέβη στην Υεμένη τον Μάρτιο του περασμένου έτους και βοήθησε τα κυβερνητικά στρατεύματα να προωθηθούν από το Άντεν, σε τέσσερις άλλες νότιες επαρχίες.

Περισσότεροι από 6.600 άνθρωποι, κυρίως άμαχοι, έχουν σκοτωθεί στην Υεμένη από τον Μάρτιο του 2015 και πάνω από το 80 τοις εκατό του πληθυσμού, έχει αφεθεί στην ανάγκη για ανθρωπιστική βοήθεια, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης