Η Μπρίτανι Οζαρόφσκι είναι 21 ετών και κατάφερε να οργανώσει μια ολόκληρη επιχείρηση προκειμένου να εξασφαλίσει χρήματα για τις ουσίες από τις οποίες είναι εξαρτημένη. Στη Νέα Υόρκη όπου ζει αποφάσισε προκειμένου να εξασφαλίσει τη δόση της να προσεγγίζει τους φίλους και τους γείτονές της, λέγοντας τους ότι υποφέρει από καρκίνο οστών και πως χρειάζεται χρήματα για τη χημειοθεραπεία.

Εκείνοι έσπευσαν να τη βοηθήσουν στηρίζοντάς την οικονομικά, ενώ έπεισε και την γιαγιά της να πουλήσει το σπίτι της για να την ενισχύσει.
 
Η Οζαρόφσκι βέβαια δεν έπασχε από καρκίνο, αλλά χρειαζόταν τα χρήματα για να αγοράσει τη δόση της. Για «κατάπτυστη απάτη», έκανε λόγο ο εισαγγελέας, ο οποίος δήλωσε πως η 21χρονη επιβαρύνεται με 24 κατηγορίες, εκ των οποίων και η εξαπάτηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως είπε, μάλιστα, η νεαρή είχε αφήσει δοχεία σε καταστήματα της περιοχής της όπου αναγραφόταν ότι είναι καρκινοπαθής, αλλά δε μπορεί να ανταπεξέλθει οικονομικά για τη θεραπεία.

«Δεν υπήρχε καρκίνος, ούτε χημειοθεραπεία, ούτε ακτινοβολία. Υπήρχε μόνο ηρωίνη και ακόμα περισσότερη ηρωίνη», δήλωσε ο εισαγγελέας Τόμας Σπότα.

Εξήγησε δε, ότι μικρές επιχειρήσεις της δώρισαν 600 δολάρια, ενώ από την πώληση του σπιτιού της γιαγιάς της έλαβε 100.000 δολάρια. Προφανώς, όμως, δεν της ήταν αρκετό καθώς προχώρησε και στην δημιουργία ιστοσελίδας όπου περιέγραφε την κατάσταση της ζητώντας από τον κόσμο να την βοηθήσει για να σωθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η απάτη αποκαλύφθηκε από έναν άνδρα από τον οποίο ζήτησε χρήματα. Εκείνος απλά την ρώτησε να του πει το όνομα του γιατρού της. Όταν εκείνη αρνήθηκε να απαντήσει, υποπτεύθηκε και απευθύνθηκε στις αρχές, αποκαλύπτοντας την απάτη της.

Επιμέλεια: Σοφία Χρονοπούλου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης