Αβάσιμη και άνευ αξίας χαρακτήρισε την μήνυση που κατατέθηκε εναντίον του από τον ακροδεξιό Μίλο Γιαννόπουλο, ο αμερικανικός εκδοτικός οίκος Simon & Schuster. 

Το ελληνικής καταγωγής «τρολ» του Αμερικανού προέδρου, όπως αποκαλούν τον Γιαννόπουλο αμερικανικά και βρετανικά ΜΜΕ, αξιώνει 10 εκατομμύρια δολάρια από τον οίκο επειδή την τελευταία στιγμή αρνήθηκε να εκδώσει τη βιογραφία «Dangerous». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρότι ο Γιαννόπουλος, βρετανός υπήκοος, είχε υπογράψει συμβόλαιο με τον Simon & Schuster, ο οίκος αποφάσισε να το ακυρώσει μετά από τις προκλητικές δηλώσεις του ακροδεξιού περί παιδοφολίας. 

Τον Φεβρουάριο, έκανε το γύρο του διαδικτύου βίντεο στο οποίο ο Γιαννόπουλος εμφανιζόταν να μιλάει για σεξουαλικές επαφές μεταξύ νέων παιδιών και μεγαλύτερων αντρών. Μάλιστα, δεν δίστασε να δηλώσει ότι οι εν λόγω σχέσεις «μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά να ενηλικιωθούν». 

«Αυτοί οι μεγαλύτεροι άνδρες μπορούν να βοηθήσουν τα νεαρά αγόρια να ανακαλύψουν ποιοι είναι» είπε ο Γιαννόπουλος. Επίσης, αναφέρεται λεπτομερώς στη σχέση που είχε ο ίδιος όταν ήταν έφηβος με έναν καθολικό ιερέα. Οι δηλώσεις αυτές είχαν προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων σε ΗΠΑ και Βρετανία – ακόμη και μέσα στους κόλπους των Αμερικανών Συντηρητικών. Μέσα σε αυτό το κλίμα, ο Simon & Schuster αποφάσισε να μην εκδώσει το βιβλίο του Γιαννόπουλου. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο εκδοτικός οίκος είχε, μάλιστα, επιτρέψει στον Βρετανό να κρατήσει 80.000 δολάρια από την προκαταβολή των 250.000 δολαρίων που είχε λάβει. 

Ο Γιαννόπουλος ανακοίνωσε ότι κατέθεσε την μήνυση την περασμένη Παρασκευή, ισχυριζόμενος ότι εάν το Dangerous είχε εκδοθεί την 4η Ιουλίου του 2017, τότε το βιβλίο θα είχε πουλήσει περισσότερα αντίτυπα απ’ ότι τελικά κατόρθωσε.  

Όταν τελικά κυκλοφόρησε, το «Dangerous» βρέθηκε στην 1η θέση των τσαρτς της Amazon αλλά γρήγορα εξαφανίστηκε από το τοπ 10. 

Σύμφωνα με την AMW Public Relations, η οποία έχει αναλάβει την προώθηση του βιβλίου, το τελευταίο «πόνημα» του Γιαννόπουλου έχει πουλήσει περί τα 100.000 αντίτυπα – αριθμός που έχει ανοιχτά αμφισβητήσει το Αμερικανικό Publishers Weekly. 

«Πρέπει να πληρώσουν για την αποσιώπηση των συντηρητικών…» είπε ο Γιαννόπουλος, και συμπλήρωσε: «Πόσα περισσότερα βιβλία θα μπορούσα να είχα πουλήσει εάν είχα πίσω μου την… εμπορική δύναμή τους». 

Η απάντηση του εκδοτικού οίκου δεν άργησε να έρθει. «Παρότι όντως μας έχει γνωστοποιηθεί επίσημα η μήνυση, πιστεύουμε ότι η κίνηση του Γιαννόπουλου έχει ως βασικό γνώμονα τη δημοσιότητα και είναι άνευ αξίας. Ο οίκος Simon & Schuster θα αμυνθεί εναντίον κάθε τέτοιας κίνησης και πιστεύει ότι θα δικαιωθεί στο δικαστήριο» ανέφερε σήμερα εκπρόσωπος του εκδοτικού οίκου. 
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης