Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, αναφερόμενος στον Τούρκο δημοσιογράφο Μεχμέτ Αλί Μπιράντ, η κηδεία του οποίου έγινε σήμερα, δήλωσε στο πρακτορείο «Αναντολού»: « Ήταν μια προσωπικότητα που θα πρέπει να σταθεί παράδειγμα για τη νέα γενιά των Μέσων Ενημέρωσης».

Ο Νταβούτογλου εξέφρασε τη βαθιά λύπη του για την απώλεια του βετεράνου δημοσιογράφου και πρόσθεσε: «Ο Μεχμέτ Αλί Μπιράντ ήταν ένα από τα μέλη του δημοσιογραφικού κόσμου που παρακολουθούσα με θαυμασμό. Πραγματοποιούσε την αποστολή του με ενθουσιασμό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ίδιος είπε ότι γνώρισε τον Μπιράντ το 1989, σε συνέντευξη Τύπου έπειτα από ευρωπαϊκή διάσκεψη, την εποχή που έγραφε τη διατριβή του, και αντάλλαξε με τον δημοσιογράφο «πολύτιμες πληροφορίες».

Χαρακτήρισε τη συνεισφορά του δημοσιογράφου ως «ζωτικής σημασίας για να γίνουν διεθνώς κατανοητές οι θέσεις της Τουρκίας και να καταστεί σαφές το προφίλ της, χάρη στον ακριβή τρόπο έκφρασής του».

Ο Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε, ακόμη, ότι συνάντησε τον Μπιράντ στις 11 Ιανουαρίου, όταν του παραχώρησε για τελευταία φορά συνέντευξη…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο Θεός ας αναπαύσει την ψυχή του» κατέληξε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης