Μέσω του εκπροσώπου του γ.γ. των Ηνωμένων Εθνών, ο Οργανισμός καταδίκασε τη διπλή βομβιστική επίθεση στην πρωτεύουσα της Συρίας Δαμασκό, που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 40 ανθρώπους και τραυμάτισε πάνω από 170.

«Ο γενικός γραμματέας καταδικάζει έντονα τις σημερινές επιθέσεις στη Δαμασκό», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Μάρτιν Νεσίρκι, εκπρόσωπος του Μπαν Κι-Μουν. Όπως ανέφερε ο ίδιος, ο γ.γ. των Ηνωμένων Εθνών απηύθυνε έκκληση προς όλες τις πλευρές «να συμμορφωθούν πλήρως με τις υποχρεώσεις τους να τερματίσουν την ένοπλη βία σε όλες της τις μορφές, να προστατεύσουν τους αμάχους, καθώς και να απέχουν από τις βομβιστικές και άλλες τρομοκρατικές επιθέσεις χωρίς διακρίσεις».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τις επιθέσεις αλληλοκατηγορούνται αντιπολίτευση και καθεστώς. Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι δύο επιθέσεις, μια από τις οποίες με παγιδευμένο αυτοκίνητο, είχαν στόχο στρατιωτική υπηρεσία Πληροφοριών.

Τις επιθέσεις πραγματοποίησαν «τρομοκράτες», στον τομέα Καζάζ της Νότιας Δαμασκού «τη στιγμή που οι εργαζόμενοι πήγαιναν στις δουλειές τους και τα παιδιά στο σχολείο», ανέφερε η κρατική τηλεόραση, σύμφωνα με την οποία τα θύματα στην πλειονότητά τους είναι πολίτες.

Παρακολουθήστε το ρεπορτάζ του Al Jazeera για τις επιθέσεις:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρακολουθήστε το βίντεο με τα «αποτελέσματα» των επιθέσεων:

Παρακολουθήστε τα βίντεο από την ώρα των εκρήξεων:

Διαβάστε επίσης Η Μόσχα καταδικάζει τις πολύνεκρες επιθέσεις που σημειώθηκαν στη Συρία, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 10 Μαΐου 2012, 20:30

Λουτρό αίματος στη Δαμασκό, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 10 Μαΐου 2012, 12:19

Ισχυρές εκρήξεις στη Δαμασκό, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 10 Μαΐου 2012, 09:01

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης