"Δεν θα είμαι υποψήφιος για την προεδρία"

"Δεν θα είμαι υποψήφιος για την προεδρία"
Ο σοσιαλιστής Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ ανακοίνωσε το βράδυ της Πέμπτης σε διάγγελμα προς τον γαλλικό λαό ότι δεν θα θέσει υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές του 2017.

Μετά την επίσημη ανακοίνωση, προβλέπεται ότι η μάχη θα δοθεί ανάμεσα στον δεξιό Φρανσουά Φιγιόν και την ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν Όλες οι δημοσκοπήσεις του τελευταίου διαστήματος προέβλεπαν πως ούτε ο Ολάντ, ούτε κάποιος άλλος από τους υποψηφίους για το χρίσμα του κόμματος θα μπορούσε να περάσει στον Β' γύρο των προεδρικών εκλογών τον Μάιο.

Μετά την επίσημη ανακοίνωση, προβλέπεται ότι η μάχη θα δοθεί ανάμεσα στον δεξιό Φρανσουά Φιγιόν και την ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν.

Χαρακτηριστικά μιλώντας σε διακαναλική συνέντευξή ο Ολάντ τόνισε: «αποσύρομαι από τη διεκδίκηση μία δεύτερης θητείας. Δεν πρόκειται να είμαι εκ νέου υποψήφιος. Αφιερώνω τους τελευταίους μήνες της Προεδρίας μου αποκλειστικά στην υπηρέτηση της γαλλικής Δημοκρατίας. Από το 2012 που ο γαλλικός λαός μου εμπιστεύθηκε τα ινία της χώρας παλεύω με όλες μου τις δυνάμεις για τη χώρα και τους πολίτες. Η απόφασή μου έρχεται σε μία στιγμή όπου τόσο η τρομοκρατία όσο και ο εσωτερικός εξτρεμισμός μας απειλούν. Πιστεύω στη δύναμη και τη δυναμική της δημοκρατίας και εύχομαι οι Γάλλοι πολίτες να αποφασίσουν με γνώμονα μόνο το καλό της χώρας. Ζήτω η Γαλλία».Το Σοσιαλιστικό Κόμμα (PS) αναμένεται να επιλέξει τον υποψήφιό του για τις προεδρικές εκλογές τον Ιανουάριο.Μακρόν: «Θαρραλέα η απόφαση Ολάντ»

Λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση Ολάντ, ο υποψήφιος για το χρίσμα και πρώην υπουργός Οικονομικών μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό υπογράμμισε « η απόφαση του Προέδρου Ολάντ είναι θαρραλέα. Είναι μία απόφαση επίσης δύσκολη καθώς είναι ένας άνθρωπος που χειρίστηκε δύσκολες καταστάσεις για τη χώρα και τον κόσμο. Είναι μεγάλο το έργο που αφήνει».
Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2016, 21:49