Το 2004, ο τότε καρδινάλιος Χόρχε Μπεργκόλιο, νυν Πάπας Φραγκίσκος ο Α’, κατήγγειλε μια έκθεση του καλλιτέχνη Λεόν Φερράρι στο Μπουένος Άιρες, επειδή τη θεώρησε «βλάσφημη».

Σύμφωνα με τον «Observer», στην έκθεση απεικονίζονταν εικόνες των καθολικών Αγίων, του Ιησού Χριστού και της Παναγίας σε ένα blender, σε μια ηλεκτρική τοστιέρα, σε ένα τηγάνι ή ακόμη και με άλλα αντισυμβατικά φόντα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Εδώ και κάποιο καιρό στην πόλη μας εμφανίζονται διάφορες εκφράσεις εμπαιγμού και προσβολής του Κυρίου μας, καθώς και της Θεοτόκου, με πολυάριθμα εκθέματα ενάντια στις θρησκευτικές και ηθικές αξίες που πρεσβεύουμε» είχε δηλώσει τότε ο Μπεργκόλιο υποστηρίζοντας την άποψή του.

«O Ιησούς μάς είχε προειδοποιήσει για αυτά τα γεγονότα και με πολλή τρυφερότητα μας είπε να μη φοβόμαστε, ότι είμαστε το μικρό Του κοπάδι, ότι θα πρέπει να επιμείνουμε στον αγώνα για την πίστη και τη φιλανθρωπία, εναποθέτοντας την ελπίδα μας σε Αυτόν και προσευχόμενοι με την αγνή εμπιστοσύνη παιδιών προς έναν Πατέρα που μας αγαπά» είχε προσθέσει ολοκληρώνοντας την επιχειρηματολογία του.

Επιμέλεια: Μάριος Μπουμπής

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης