Ο εκλεγμένος πρόεδρος του Μεξικού Ενρίκε Πένια Νιέτο εκδήλωσε σήμερα από τη Μαδρίτη την στήριξή του στην προσπάθεια που καταβάλλει η Ισπανία, τέταρτη μεγαλύτερη οικονομική δύναμη στην Ευρωζώνη, για να εξέλθει από την κρίση, προτρέποντας τους Ισπανούς επιχειρηματίες να επενδύσουν στη χώρα του.

«Γνωρίζουμε την κρίσιμη στιγμή της οικονομικής κρίσης που διέρχεται η Ισπανία. Θέλω να μιλήσω με τις ισπανικές αρχές και να τις ενημερώσω για το ενδιαφέρον της χώρας μου να προσφέρει τη στήριξη και την αλληλεγγύη της, ως αδελφή χώρα της Ισπανίας», τόνισε ο Πένια Νιέτο στη διάρκεια συνάντησής του με Ίβηρες επιχειρηματίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο νεοεκλεγείς Μεξικανός πρόεδρος, ο οποίος πρόκειται να έχει συνάντηση με τον συντηρητικό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι και τον βασιλέα Χουάν Κάρλος Β’, πρόκειται να συζητήσει μαζί τους «τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να υποστηρίξουμε και να βοηθήσουμε την Ισπανία».

Η Ισπανία αποτελεί τον δεύτερο μεγαλύτερο επενδυτή στο Μεξικό, με συνολικό ποσό που φθάνει τα 45 δισεκ. δολάρια (περίπου 35 δισεκ. ευρώ), πίσω από τις ΗΠΑ.

Eπιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης