Ο Ρώσος πρόεδρος ήταν ο πρώτος που έφυγε από τη Σύνοδο Κορυφής των G20, της ομάδας των 20 ισχυρότερων κρατών του πλανήτη, στο Μπρίσμπεϊν της Αυστραλίας, επικαλούμενος… έλλειψη ύπνου.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν εξήρε την «εποικοδομητική ατμόσφαιρα» της Συνόδου, χαρακτηρίζοντας «υπερβολικές» τις πληροφορίες για ένταση ανάμεσα στον ίδιο και στους ηγέτες των δυτικών χωρών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ρώσος πρόεδρος δέχθηκε έντονες πιέσεις από τους ηγέτες δυτικών χωρών για την κατάσταση που επικρατεί στην ανατολική Ουκρανία και τον ρόλο της Ρωσίας.

«Πράγματι, κάποιες από τις απόψεις μας δεν συμπίπτουν, αλλά οι συζητήσεις ήταν ολοκληρωμένες, εποικοδομητικές και πολύ χρήσιμες» δήλωσε ο Πούτιν σε δημοσιογράφους της ρωσικής τηλεόρασης.

Ο κ. Πούτιν είπε ότι ήταν ο πρώτος που έφυγε, επειδή έπρεπε να επιστρέψει στη Μόσχα για δουλειά και χρειαζόταν «τέσσερις ή πέντε ώρες ύπνου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως, επέμεινε στις θέσεις του για τα ρωσικά συμφέροντα στην Ουκρανία, λέγοντας ότι ο οικονομικός αποκλεισμός της ανατολικής Ουκρανίας από το Κίεβο αποτελεί «μεγάλο λάθος», αλλά «όχι μοιραίο».

Διαβάστε επίσης:

Οι αποφάσεις των ισχυρών, Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 16 Νοεμβρίου 2014, 10:15

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης