Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, έχει απαλλάξει από τα καθήκοντά του, τον επικεφαλής του επιτελείου του, Σεργκέι Ιβανόφ σύμφωνα με το BBC. Ο κ. Ιβάνοφ, εθεωρείτο, ίσως το πιο έμπιστο στέλεχος, στον κύκλο συνεργατών του Ρώσου προέδρου, για πολλά χρόνια.

Η σχετική δήλωση από το Κρεμλίνο, αναφέρει πως «παύθηκε από τα καθήκοντά του μετά από απόφαση της ρωσικής προεδρικής διοίκησης», χωρίς να δίδεται κάποια άλλη εξήγηση. Τη θέση του αναλαμβάνει ο Αντόν Βάινο, ο οποίος έχει οριστεί, ως διάδοχός του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 60χρονός Ιβάνοφ, έχει πλέον λάβει το χρίσμα, σύμφωνα με πρακτορείο ειδήσεων «TASS», του ειδικού εκπροσώπου για θέματα οικολογίας, περιβάλλοντος και μεταφορών.

Ο κ. Ιβάνοφ, ήταν επικεφαλής του προσωπικού, στο γραφείο του Ρώσου προέδρου, από το 2011.

Στο παρελθόν υπηρέτησε το αξίωμα, του αναπληρωτή πρωθυπουργού, ενώ διετέλεσε και υπουργός Άμυνας. Είναι στέλεχος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας και πρώην μέλος της υπηρεσίας ασφαλείας της «KGB», όπως και ο κ Πούτιν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα τέλη της δεκαετίας του 1990, όταν ο κ Πούτιν ήταν επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB), η οποία αντικατέστησε την «KGB», ο Ιβάνοφ είχε διοριστεί ως αναπληρωτής του.

Όταν ο Πούτιν ανέλαβε την εξουσία «ο κ. Ιβάνοφ ήταν ένας από τους τέσσερις ανθρώπους που εμπιστευόταν περισσότερο» σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της Ρωσίας.

Επιμέλεια: Φάνης Επιτροπάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης