Ο πρωθυπουργός της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς προανήγγειλε συλλήψεις υπουργών και συνεργατών του, σε περίπτωση που αποδειχθεί ότι έχουν σχέση με τον καταζητούμενο αρχηγό τηςμαφίας των ναρκωτικών, Ντάρκο Σάριτς.

Ο κ. Ντάτσιτς προέβη στη συγκεκριμένη δήλωση μετά την αναγγελία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Άμυνας, Αλεξάνταρ Βούλιν στις 6 Ιανουαρίου ότι ο Ντάρκο Σάριτς θα συλληφθεί, γεγονός που πυροδότησε δημοσιεύματα του Τύπου για πιθανές σχέσεις του καταζητούμενου με κρατικούς αξιωματούχους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δώστε μου αυτόν που συνομίλησε με τον Σάριτς και σήμερα θα συλληφθεί. Οι κατηγορίες αυτές είναι βαριές και δεν θέλω να πω περισσότερα, επειδή δεν θέλω να είμαι σε μία κυβέρνηση, οι υπουργοί της οποίας μιλούν με τον Σάριτς. Αν κάτι τέτοιο δεν ισχύει, τότε αναμένω απολογίες», δήλωσε ο κ. Ντάτσιτς.

Ο Σέρβος πρωθυπουργός είπε ότι από τον αντιπρόεδρο της σερβικής κυβέρνησης δεν έλαβε καμία πληροφόρηση σχετικά με τα δημοσιεύματα του Τύπου περί παρακολούθησης τηλεφωνικών συνομιλιών που δείχνουν διασυνδέσεις του Σάριτς με υπουργούς.

Ο κ. Ντάτσιτς ανέφερε ότι οι έρευνες για τον εντοπισμό του Σάριτς δεν θα είναι επιτυχείς, αν υπάρχουν συνεχή δημοσιεύματα στις εφημερίδες, επειδή ο καταζητούμενος μπορεί με τον τρόπο αυτό να ειδοποιείται για τις κινήσεις της αστυνομίας και ως εκ τούτου να αλλάζει τόπο διαμονής, κάτι που συνέβαινε ήδη στο παρελθόν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπογράμμισε ότι είναι προς το συμφέρον της κυβέρνησης όλοι οι δράστες ποινικών αδικημάτων να συλληφθούν και ότι το ίδιο θα συμβεί με τον Σάριτς και όσους βρίσκονται στην κυβέρνηση και επικοινωνούν μαζί του.

Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου
Με πληροφορίες από το ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης