«Ο συριακός λαός δεν έχει ανάγκη πια την επέμβαση των διεθνών δυνάμεων, καθώς οι εξεγερμένοι προελαύνουν προς τη Δαμασκό για να ανατρέψουν το καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ», δήλωσε ο επικεφαλής του Συριακού Εθνικού Συνασπισμού.

Ο Μόαζ αλ Χάτιμπ σημείωσε εξάλλου ότι η συριακή αντιπολίτευση θα μπορούσε να εξετάσει προτάσεις από τον Άσαντ για να παραδώσει την εξουσία και να αποχωρήσει από τη χώρα, αλλά δεν είναι διατεθειμένη να δώσει καμία διαβεβαίωση μέχρι να δει μια τελική πρόταση. «Οι φρικτές συνθήκες τις οποίες υπέμεινε ο συριακός λαός τον ώθησαν να ζητήσει αρκετές φορές από τη διεθνή κοινότητα να επέμβει στρατιωτικά», σημείωσε ο αλ Χάτιμπ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τώρα ο συριακός λαός δεν έχει να χάσει τίποτε. Αντιμετώπισε μόνος του τα προβλήματά του. Δεν χρειάζεται πλέον τις διεθνείς δυνάμεις για να τον προστατεύσουν. Η διεθνής κοινότητα ήταν σε λήθαργο, σιωπηλή και αργή καθώς έβλεπε τον συριακό λαό να ματώνει και τα παιδιά του να σκοτώνονται τους τελευταίους 20 μήνες», κατήγγειλε ο ίδιος.

Όσον αφορά τον Άσαντ, ο αλ Χάτιμπ επισήμανε: «Ελπίζω απλώς να γνωρίζει ότι δεν έχει κανένα ρόλο να διαδραματίσει στη Συρία ή στη ζωή του συριακού λαού. Το καλύτερο θα ήταν να παραιτηθεί και να σταματήσει να πίνει το αίμα του συριακού λαού».

Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης