O Ντόναλντ Τραμπ θα προσέλθει στο συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος τον Ιούλιο έχοντας ήδη συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία των εκλεκτόρων που απαιτούνται προκειμένου να λάβει κι επίσημα το χρίσμα του κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, αν και πολλοί παρατηρητές διατυπώνουν αμφιβολίες για αυτό.

Μετά την ήττα του στις προκριματικές εκλογές του Ουισκόνσιν (βόρεια), ο δισεκατομμυριούχος ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι θα ενισχύσει το ρόλο του Πολ Μάναφορτ, ενός Ρεπουμπλικανού ειδικού στη χάραξη στρατηγικής από τη δεκαετία του 1970, ο οποίος εντάχθηκε στην ομάδα της εκστρατείας του Τραμπ στις αρχές του μήνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το να νικήσει κανείς δεν επαρκεί. Αυτό που μετρά, είναι το πώς νικάτε και πόσους νικάτε» δήλωσε ο Μάναφορτ στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

 Επιπλέον επισήμανε ότι τον Ιούνιο, πιθανόν την 7η Ιουνίου, θα είναι «εμφανές» ότι ο μεγιστάνας θα έχει συγκεντρώσει τους 1.237 εκλέκτορες που χρειάζεται για να πάρει αυτομάτως το χρίσμα.

 Η 7η Ιουνίου είναι η τελευταία ημέρα της διαδικασίας των προκριματικών εκλογών στο στρατόπεδο των Ρεπουμπλικανών με κάλπες σε 5 πολιτείες μεταξύ αυτών της Καλιφόρνιας, όπου 172 εκλέκτορες διακυβεύονται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θα πρέπει να κοιτάτε πού πρέπει να κερδίσουμε» πρόσθεσε το στέλεχος προσθέτοντας ότι σχεδιάζει «να κατευθύνει το σκάφος σε μια κάπως διαφορετική πορεία».

 Η ένταξη του Μάναφορτ στην ολιγομελή ομάδα του Ντόναλντ Τραμπ προκάλεσε, σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times, ανησυχία σε κάποιο βαθμό. Κι αυτό διότι οι σχέσεις του είναι τεταμένες με τον διευθυντή της εκστρατείας του Τραμπ Κόρεϊ Λεβαντόφσκι ο οποίος, τον περασμένο μήνα, κατηγορήθηκε για το γεγονός ότι είχε σπρώξει με τη βία μία δημοσιογράφο.

 Ο Μάναφορτ δεν έκανε την παραμικρή κίνηση σήμερα για να καθησυχάσει όσους ανησυχούν.
«Δουλεύω απευθείας με το αφεντικό» τόνισε ο ίδιος.«Ακούω όλο τον κόσμο, όμως έχω έναν άνδρα η φωνή του οποίου είναι δυνατότερη απ’ όλες τις φωνές».

 Ο Μάναφορτ δικαιολόγησε την αισιοδοξία του σχετικά με το χρίσμα του Ντόναλντ Τραμπ εξηγώντας ότι έχει εργαστεί «πολύ» στα συνέδρια.

 Αναφέρθηκε ειδικά σε ένα συνέδριο του 1976, την εποχή που εργαζόταν για τον Τζέραλντ Φορντ, ο οποίος κατάφερε να πάρει το χρίσμα από τον Ρόναλντ Ρίγκαν, παρότι δεν διέθετε, προσερχόμενος στο συνέδριο, ικανό αριθμό εκλεκτόρων.

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης