Όταν ο Γάλλος Φρανκ Λεσέρφ μπήκε στο αυτοκίνητό του για να πάει – όπως κάθε εβδομάδα – στο σούπερ μάρκετ, δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα ζούσε μία πρωτοφανή περιπέτεια. Το γκάζι του ειδικά διαμορφωμένου για άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑμεΑ) Renault Laguna άρχισε σταδιακά να «κολλάει», πρώτα στα 100 χιλιόμετρα την ώρα και μετά – οριστικά – στα 200 χιλιόμετρα.

Όσο ο άτυχος οδηγός πατούσε το φρένο, τόσο το αυτοκίνητο επιτάχυνε. Βγήκε στον αυτοκινητόδρομο Α16 της Βορειοδυτικής Γαλλίας από την πόλη Αμπεβίλ, έπιασε την αριστερή λωρίδα και… έγινε «σίφουνας». Βρήκε την ψυχραιμία να τηλεφωνήσει στην αστυνομία, εξηγώντας την κατάσταση. Οι αστυνομικοί ανέλαβαν αμέσως δράση: έστειλαν περιπολικά, τα οποία προσέγγισαν το αυτοκίνητο με το «τρελαμένο γκάζι» και σχημάτισαν μια αυτοκινητοπομπή που κινείτο με ιλιγγιώδη ταχύτητα, ανοίγοντας τον δρόμο μπροστά. Παράλληλα, έδωσαν εντολή να σηκώσουν τις μπάρες τρεις σταθμοί διοδίων, ώστε να μη συμβεί ατύχημα. Τέλος, επικοινώνησαν με τεχνικό της Renault, ο οποίος προσπάθησε εξ αποστάσεως – χωρίς αποτέλεσμα – να δώσει λύση στο πρόβλημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η τρελή διαδρομή που ακολούθησε το αυτοκίνητοΈχοντας σταθερή ταχύτητα τα 200 χλμ., το Laguna πέρασε από τις παραθαλάσσιες πόλεις Καλαί και Δουνκέρκη και… μπήκε στο έδαφος του Βελγίου. Η αγωνιώδης περιπέτεια – που έμοιαζε με ένα ακούσιο «Fast and Furious» – έλαβε τέλος έπειτα από περίπου μία ώρα, όταν το αμάξι έμεινε από βενζίνη. Ο οδηγός το έριξε σε ένα χαμηλό χαντάκι λίγο έξω από τη βελγική πόλη Αλβερινγκέμ, χωρίς ο ίδιος να τραυματιστεί. Ωστόσο, αμέσως μετά έπαθε δύο κρίσεις επιληψίας.

«Η ζωή μου ξαναπέρασε μπροστά από τα μάτια μου. Το μόνο που ήθελα ήταν να σταματήσω» δήλωσε αργότερα ο Λεσέρφ. Ο ίδιος ανέφερε επίσης ότι το γκάζι είχε κολλήσει και στο παρελθόν, γι’ αυτό πήγε το αυτοκίνητο σε συνεργείο, όπου όμως τον διαβεβαίωσαν ότι «δεν έχει τίποτα». Ο δικηγόρος του είπε ότι ετοιμάζει αγωγή εναντίον της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας, διότι έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή του πελάτη του. Η Renault, από την πλευρά της, επιφυλάχθηκε να προβεί σε οποιαδήποτε ανακοίνωση πριν από την ολοκλήρωση της έρευνας που διενεργεί η γαλλική Τροχαία για το περιστατικό.

Επιμέλεια: Μάριος Μπουμπής

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης