Αμφιλεγόμενες παραμένουν οι συνθήκες για το θάνατο οκτάχρονης στο Ντιγιάρμπακιρ, της ΝΑ Τουρκία όπου έχει επιβληθεί απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Από το γραφείο του κυβερνήτη υποστηρίζεται ότι ευθύνες για το θάνατο του κοριτσιού έχουν οι αντάρτες του ΡΚΚ που έβαλαν με μπαζούκας εναντίον θωρακισμένου οχήματος του στρατού, αλλά αστόχησαν και έπληξαν διαμέρισμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, τα τοπικά Μέσα μεταδίδουν ότι οι αστυνομικοί πυροβόλησαν αδιακρίτως σε κατοικημένη περιοχή, με αποτέλεσμα να πλήξουν διαμέρισμα κατά την διάρκεια της ισχύος απαγόρευσης της κυκλοφορίας με αποτέλεσμα να σκοτωθεί το οκτάχρονο κορίτσι της οικογένειας, Ελίφ Σιμσέκ. Άλλα πέντε μέλη της οικογένειας Σιμσέκ τραυματίστηκαν από τα πυρά, στην γειτονιά Αβσίν του Ντιγιάρμπακιρ.

Σε άλλο επεισόδιο, μέλος που υποστηρίζεται πως ανήκει στο ΡΚΚ σκοτώθηκε και ένα άλλος διέφυγε, κατά την διάρκεια επιχείρησης των τουρκικών αρχών, μετά από επίθεση σε αστυνομικό σταθμό στην επαρχία Χακάρι.

Συνολικά 20 στρατιώτες τραυματίστηκαν από επίθεση που έγινε νωρίς στις 28 Σεπτεμβρίου, από μαχητές του ΡΚΚ στην ανατολική επαρχία Μπιτλίς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αντάρτες του ΡΚΚ από μακριά πυροδότησαν βόμβα που είχε τοποθετηθεί κοντά στην στρατιωτική λέσχη της επαρχίας Τατβάν.

Πληροφορίες από την hurriyetdailynews.com
Σύνταξη : Κ. Μπετινάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης