Μία γιγαντιαία επιχείρηση ασφαλείας με τουλάχιστον 4.000 αστυνομικούς θα συνοδεύσει την επικήδειο ακολουθία της τέως πρωθυπουργού της Βρετανίας, Βαρόνης Μάργκαρετ Θάτσερ. Το φέρετρο της «Σιδηράς Κυρίας» βρίσκεται στο παρεκκλήσι St Mary Undercroft και θα μεταφερθεί στον St Clement Danes, από όπου και θα το παραλάβει άμαξα για να καταλήξει μετά στρατιωτικής πομπής μέχρι τον Καθεδρικό του Αγίου Παύλου διασχίζοντας το κέντρο του Λονδίνου από την πλευρά της βόρειας όχθης του Τάμεση.

Η έναρξη της περιφοράς έχει οριστεί για τις 10.00 τοπική (12.00 ώρα Ελλάδος) ενώ σύμφωνα με τον σχεδιασμό – που αναμένεται να τηρηθεί κατά γράμμα – το φέρετρο θα καταλήξει στον καθεδρικό του Αγίου Παύλου στις 11.00 τοπική ώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι καλεσμένοι ανέρχονται στους 2.300 από συνολικά 170 χώρες με την Βασίλισσα Ελισάβετ να βρίσκεται μεταξύ αυτών. Η Scotland Yard εκτιμά ότι θα υπάρξουν κάποιες διαμαρτυρίες. Σύμφωνα μάλιστα με ανακοίνωση της δημαρχίας του Λονδίνου, όσοι παρευρίσκονται στην διαδρομή που θα ακολουθήσει η περιφορά και επιθυμούν να εκφράσουν την αποδοκιμασία τους για την πολιτική της Θάτσερ η μόνη αποδεκτή κίνηση θα είναι το να γυρίσουν την πλάτη τους στο φέρετρο.

Η Βαρόνη Θάτσερ – που υπήρξε πρωθυπουργός της Βρετανίας από το 1979 ως το 1990 – πέθανε από εγκεφαλικό επεισόδιο την Δευτέρα 8 Απριλίου σε ηλικία 87 ετών.

Μάριος Μπουμπής

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης