Την πρόθεσή τους να αφήσουν τα όπλα και να αποκαταστήσουν έτσι τη συμφωνία για κατάπαυση του πυρός, προκειμένου να συνεχιστεί ο διάλογος για τη δημιουργία παλαιστινιακού κράτους εξέφρασαν τη Δευτέρα οι Χαμάς και η Τζιχάντ.

Όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο, βασική προϋπόθεση για μια τέτοια ενέργεια είναι ο τερματισμός των αεροπορικών επιδρομών του Ισραήλ σε παλαιστινιακά εδάφη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τα παλαιστινιακά ισλαμικά και εθνικιστικά κινήματα επιβεβαιώνουν πως η απάντηση της αντίστασης θα εξαρτηθεί από τη συνέχεια των σιωνιστικών επιθέσεων κατά του λαού μας. Τα κινήματα επιβεβαιώνουν επίσης πως έχουν το δικαίωμα να αντισταθούν κατά του Κατακτητή και να αντιμετωπίσουν κάθε επίθεση με όλα τα μέσα αντίστασης», επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Χαμάς.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο η Αίγυπτος λειτούργησε και πάλι «πυροσβεστικά», ασκώντας πιέσεις στις ένοπλες οργανώσεις στη Λωρίδα της Γάζας να μην πραγματοποιήσουν άλλες επιθέσεις με ρουκέτες κατά ισραηλινών στόχων, προκειμένου να υπάρξει μια αποκλιμάκωση της έντασης. Ωστόσο, ήδη υπάρχουν αναφορές που κάνουν λόγο για επιθέσεις αεροσκαφών του Ισραήλ τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης στο παλαιστινιακό έδαφος.

Διαβάστε επίσης:
Αεροπορικών επιδρομών…. συνέχεια στη Λωρίδα της Γάζας, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2012, 03:15

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης